V soboto se začne spomladanski del prvenstva v 2SNL

S spomladanskim delom prvenstva bodo ta teden začeli tudi nogometni drugoligaši. Ravenski Fužinar bo v 19.krogu gostil vodilno ekipo druge lige Gorico. Gostje so seveda favoriti, toda prenovljeno moštvo Fužinarja obljublja, da bo trd oreh za moštvo iz mesta vrtnic.

V moštvu Fužinarja je prišlo pozimi do številnih sprememb. Odšli so Trdina, Kašnik, Kukić, Vardić, Ćoralić, Radić, Horvat, Zaimi, Vidmar, Soldo, El Hage. Prišlo je kar nekaj novincev, ki se bodo navijačem Fužinarja predstavili v soboto.

V soboto je Fužinar na generalki pred tekmo z Gorico v Brežicah premagal domače moštvo s 3:1, kar je dober znak pred pričetkom spomladanskega dela prvenstva. Trener Mihael Bukovec je za naš portal pred sobotno tekmo povedal naslednje:

“Priprave smo v celoti opravili doma, nismo se odpravili v toplejše kraje. Rad bi se zahvalil velenjskemu Rudarju, ki nam je posodil igrišče z umetno travo ter ND Slovenj Gradcu, ki nam odstopa svoje igralne površine, tako da se lahko nemoteno pripravljamo na nadaljevanje sezone v 2SNL.

Zaradi številnih odhodov in tudi neprijetne poškodbe Turkuša smo bili primorani poiskati primerne nove kandidate za našo ekipo. Vključili smo tudi številna mlade fante iz naše nogometne šole, ki so dobro izkoristili ponujeno priložnost v pripravljalnih tekmah. Zagotovo lahko kdo od njih upa na minutažo in priložnost v zahtevni 2SNL.

Odigrali smo veliko pripravljalnih tekem, ki so nam služile za uigravanost, spoznavanje in nam dale jasen uvid v nov lep potencial ekipe, ki je v povprečni starosti nekoliko mlajša kot do sedaj.

Z velikim optimizmom in zelo motivirani vstopamo v spomladanski del sezone. Prvenstvo, ki je pred vrati, pa nam bo dalo odgovor na marsikatero vprašanje. Naš prvi uradni tekmec bo po mojem mnenju glavni kandidat za napredovanje. Gorico vodijo izkušeni trenerji s prvoligaškimi izkušnjami. Čaka nas torej izredno težek nasprotnik, ki se je pozimi še nekoliko okrepil, imajo jasne cilje, to je uvrstitev v 1.SNL.

Nas čaka do tekme še nekaj treningov, na katerih se bomo poskušali maksimalno pripraviti na Gorico, gre tudi za prvo tekmo pred prenovljeno tribuno. Vsi močno upamo, da se bo na tekmi zbralo veliko število naših navijačev ter vseh ljubiteljev nogometa iz Koroške.

Nasprotnika spoštujemo, se ga ne bojimo in obljubljamo borbo na igrišču do zadnjega atoma moči.”

Tekma bo na sporedu v soboto,5.3.2022, s pričetkom ob 14.30 uri na štadionu na Ravnah, s spletnim prenosom na NZS spletni strani.