V Šmartnem pri Slovenj Gradcu izsledili dva državljana Afganistana

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 216 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Na območju Raven na Koroškem so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je z ostrim predmetom na osebnem vozilu naredil več risov. Včeraj sta policista Policijske postaje Slovenj Gradec, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, izsledila dva državljana Afganistana, ki sta se v Slovenijo pripeljala skrita v tovornem delu srbskega tovornega vozila. V vozilo sta najverjetneje vstopila na območju Srbije. Po opravljenih postopkih so oba odpeljali v azilni dom.

Na območju Laškega so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat. S področja kriminalitete izpostavljajo drzno tatvino, tatvino, poskus vloma in poškodovanje vozila. Drzno tatvino so včeraj obravnavali v Celju. Štirje mlajši neznani moški so pristopili do mladoletnice in se začeli z njo pogovarjati v angleškem jeziku, pri tem pa ji je eden iz rok izpulil denarnico z gotovino in dokumenti. Včeraj so bili obveščeni, da je neznani storilec s tovornega vozila, parkiranega v industrijski coni v Slovenskih Konjicah, ukradel okoli 4 tone električnih vodnikov. V Velenju, na Stantetovi ulici, so obravnavali poskus vloma v trgovino. Storilcu v trgovino ni uspelo vstopiti, lastnikom je za okoli 200 škode povzročil s poškodovanjem vrat.

Vir: PU Celje