V Slovenj Gradcu so policisti ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Sirije, ki je prevažal 22 državljanov Sirije

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih. 29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 12 s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enkrat.

Kriminaliteta

V Cmereški Gorci so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

V Rogaški Slatini so obravnavali vlom v dve kleti stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel dve kotni brusilki, udarno kladivo, napravo za rezanje keramike in več drugega orodja.

Na Polzeli je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore podjetja in ukradel nerjavečo 500 l cisterno.

V Breznici, na območju Prevalj je zagorelo v lakirni komori podjetja. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.

Nedovoljen prehod državne meje

V Zidanem Mostu so včeraj izsledili dva državljana Pakistana in državljana Bangladeša, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Na avtocesti, na območju Vranskega, so v večernih urah ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila. Le ta je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku so odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku.

V poznih večernih urah so v Slovenj Gradcu ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Sirije, ki je prevažal 22 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku so odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku.

PU Celje