V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali poljskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal 12 tujih državljanov

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v treh dneh prejeli 691 klicev občanov. 170 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 52 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 22 s področja mejnih zadev in tujcev, 70 s področja prometne varnosti in 35 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in sedemnajst prometnih nesreč z materialno škodo. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, so pridržali.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enajstkrat.  

Kriminaliteta

Petek, 5. januar 2024

V Dobrini, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel nekaj zlatnine in gotovine.

V Zrečah so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Na Prijateljevi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka. Ukradel je gotovino.

Sobota, 6. januar 2024

V Olimju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Kompolah. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Okoli 14.30 ure so bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na Hribarjevi ulici v Celju. Ogenj je hišo v celoti uničil.  Vzrok požara še ni potrjen.  

Na Sladki Gori so obravnavali tatvino neregistriranega in nevoznega osebnega vozila znamke Volkswagen golf, serija VI. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču gasilskega doma.

Nedelja, 7. januar 2024

V Kanjucah, na območju Štor, so obravnavali vloma v dve osebni vozili. Iz enega je storilec kradel denarnico z gotovino, iz drugega pa dve bančni kartici.

Nedovoljen prehod državne meje

Petek, 5. januar 2024

Na območju Solčave so ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal šest državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Voznika so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje. Vsi državljani Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito.  

Nedelja, 7. januar 2024

V Imenem so izsledili šest državljanov Rusije, ki na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Danes ponoči so v Slovenj Gradcu obravnavali poljskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal 12 tujih državljanov. Postopki z njimi še potekajo. Vozniku so odvzeli prostost.