V Slovenj Gradcu so obravnavali vlom v delavnico

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj, okoli šestih zjutraj, so v Celju obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil močno pijan voznik, ki je imel v krvi 1.8 promilov alkohola. Voznik je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v voznika, ki je vozil pred njim. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.    

Javni red in mir

 

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali enkrat.

Kriminaliteta

 

Na delovišču v Nazarjah so obravnavali vlom v dve gradbeni baraki in gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel dve električni kotni brusilki, dva baterijska vrtalnika, polnilec baterij in več baterij. Lastniki škodo ocenjujejo na dobrih 2.500 €.

V Slovenj Gradcu so obravnavali vlom v delavnico od koder je storilec odnesel dva akumulatorska vrtalnika, kotno brusilko in nekaj drugega orodja. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.