V Slovenj Gradcu slovesna otvoritev 67 novih najemniških stanovanj

V Slovenj Gradcu so danes slovesno odprli tri nove objekte, v katerih bodo nov dom dobile prav vse generacije. Stanovanja sta v uporabo predala direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec in župan mestne občine Slovenj Gradec g. Tilen Klugler.

 

Slovenj Gradec je tako bogatejši za 67 javnih najemnih stanovanj. Dva objekta, v katerih je 40 stanovanj različnih velikosti se nahajata na idilični lokaciji ob vznožju Rahtela, ob stiku z neokrnjeno naravo in pogledom na staro mestno jedro Slovenj Gradca, tretji objekt, imenovan Harpf pa je namenjen starejši populaciji in se nahaja na Celjski cesti, ki vodi naprej do centra mesta. V objektu je 27 oskrbovanih stanovanj in skupni prostor.

V bližini se nahaja tudi vsa potrebna infrastruktura ter Dom za ostarele. Vsem stanovanjem pripadata shramba in zunanje parkirno mesto. Vse zainteresirane za najem vabimo, da si ogledate Javni razpis za najem, ki je objavljen na spletni strani Stanovanjskega Sklada RS
http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/, kjer se lahko podrobneje seznanite s ponudbo novih stanovanj v Slovenj Gradcu. Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate Stanovanjski sklad RS na tel. št. 01 /47 10 500 ali pišete na e-naslov [email protected].

Stanovanjski sklad RS je investitor lastnih gradenj najemnih stanovanj in sofinancira gradnje v sodelovanju z občinami in drugimi prosilci oz. ponudniki. Obenem je tudi kupec na podlagi Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj na območju celotne Slovenije.

Skrbijo za uravnoteženo ponudbo primernih najemnih stanovanj za vse skupine prebivalstva. Uporabnikom stanovanj zagotavljajo čim večjo kakovost bivanja ob razumnih stroških in čim manjšem obremenjevanju okolja. Vse do leta 2023 imajo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi.