V Slovenj Gradcu pri Osnovni šoli je neznani storilec poškodoval luč javne razsvetljave, pipo vodnjaka in steklo dvižne rampe

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 209 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 31 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost:

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in dveh prometnih nesrečah z materialno škodo. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.  

Do prometne nesreče z lažjimi poškodbami je prišlo včeraj ob 21. uri na Mariborski cesti v Celju, v kateri sta bila udeležena voznica in voznik osebnega vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v voznico osebnega vozila, ki je vozila pred njim. Voznica je sama poiskala zdravniško pomoč v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je lažje telesno poškodovana. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek.  

Javni red in mir:

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V Slovenj Gradcu pri Osnovni šoli je neznani storilec poškodoval luč javne razsvetljave, pipo vodnjaka in steklo dvižne rampe.

V Celju na Spominski ulici so pri sanaciji objekta delavci poškodovali električni vodnik. Zaradi poškodbe je bilo več gospodinjstev brez električne energije. Policisti so opravili ogled in zbrali obvestila v svezi suma kaznivega dejanja Poškodovanja ali uničenja javnih naprav.

V Čepljah pri Vranskem je neznani storilec poskušal odtujiti štirikolesnik.

Na območju Frankolovega je neznani storilec iz prostorov župnišča odtujil nakit.

Nesreča pri delu

Včeraj nekaj po 19. uri so bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v Svetem Jerneju nad Muto. 78. letni moški je pri spravilu lesa v gozdu izgubil oblast nad kmetijskim traktorjem zaradi česar je zapeljal preko roba gozdne ceste kjer se je traktor prevrnil. Pri prevračanju je traktor poškodoval moškega, kateri je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec. Moški se je huje telesno poškodoval. Tuja krivda je izključena.  

 Ilegalni prehodi

V Velenju so policisti obravnavali državljana Afganistana, kateri je ilegalno vstopil v Slovenijo. Tujec je v Slovenijo prišel skrit v tovornem vozilu, katerega je vozil državljan Srbije. Tujec je bil nastanjen v azilni dom.

PU Celje