V Slovenj Gradcu je za nami fantastičen nogometni vikend

Nogometni vikend za pokal Mestna občina Slovenj Gradec je za nami. Pestro dogajanje v Mislinji in Slovenj Gradcu je spremljalo veliko število navijačev, podpornikov in staršev. Več kot 2000 obiskovalcev si je ogledalo mlade nogometaše, na turnirju kjer se je pomerilo preko 550 nogometašev iz kar 57 ekip.

 

V vseh štirih kategorijah je bila izjemno močna konkurenca, tudi prvoligaških ekip, pa
vendarle smo lahko spremljali zelo konkurenčne predstave vseh naših ekip.
V Mislinji so se v soboto dopoldan pomerili fantje in dekleta kategorije U7 (1. NK Radlje, 2. NŠ SG, 3. NK Akumulator 4. NK Slivnica), popoldne pa iz kategorije U9 (1. NK Korotan, 2. Aluminij, 3. NK Fužinar 4. Rače).

Poslastica dneva pa je bil turnir selekcije U12, ki se je odvijal v športni dvorani Slovenj Gradec. V konkurenci 16 ekip so vse naše ekipe igrale dobro in bile enakovreden tekmec za izločilne boje, kamor se je uvrstili dve naši ekipi. Prva ekipa je v četrfinalu končala s tekmovanjem, druga pa je odpravila ekipo Fužinarja, v polfinalu pa je po, vsaj enakovredni igri, po kazenskih strelih izgubila s prvo ekipo Maribora. Za tretje mesto smo se pomerili z ekipo Dravograda, opazila se je utrujenost fantov obeh ekip, na koncu pa zopet kazenski streli, po katerih so bilo boljši naši fantje in zasluženo osvojili pokal.

Prvo in drugo mesto sta si razdelili ekipo Maribora, tretji smo bili mi, četrti pa Dravograd.
Nedeljski dan je bil rezerviran za selekcijo U11, kjer se je turnirja prav tako udeležilo 16 ekip, med njimi kar 4 naše selekcije. Kljub borbeni igri se je, skozi šivankino uho, iz skupine uspelo uvrstiti le eni ekipi, ki pa je nato iz preizkušnje v preizkušnjo dvigovala formo in na koncu po izvajanju kazenskih strelov turnir z zmago proti NK Slivnica tudi dobila. Tretje mesto je osvojila ekipa Fužinarja, četrto pa Maribor U10.

Sobotni del turnirja sta si ogledala tudi g. Goran Sentič, koordinator MNZ Maribor za delo z mladimi nogometaši na Koroškem in g. Branko Zupan, zunanji sodelavec NZ in nekdanji
selektor mlade slovenske reprezentance.

Z nami so bili : prvoligaš NK Maribor drugoligaši NK Rudar Velenje, NK Fužinar in NK Aluminij, ter NK Koroška Dravograd & NŠ Dravograd, NK Hoče Slivnica, NK Peca, NK Šmartno 1928, NK TAB Akumulator, NK Radlje, NK Šoštanj, Nogometni klub Ljubno, Korotan Prevalje in NK Pohorje.

Poročilo je pripravila Nogometna Šola Slovenj Gradec