V prometni nesreči na Muti umrla 48-letna voznica osebnega vozila

Danes, nekaj čez osmo uro zjutraj, smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Muti. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Radelj ob Dravi proti Dravogradu.  Voznica je v blagem desnem ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas in čelno trčila v voznika tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti.

 

48-letna voznica je na kraju nesreče umrla. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka.

 

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj na avtocesti, na območju Policijske uprave Celje, izvajali poostren nadzora cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti.

Zaznali so več prekoračitev hitrosti voznikov osebnih vozil.

Posebej izstopajoč je bil voznik osebnega avtomobila znamke BMW, slovenski državljan, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 191 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog, kjer so mu poleg globe v višini 1.200 €, izrekli tudi 9 kazenskih točk.

Isti voznik je nekaj kilometrov naprej od prve kršitve, na odseku avtoceste, kjer je hitrost vožnje prav tako omejena na 100 km/h, ponovno prekoračil hitrost, saj je vozil s hitrostjo 207 km/h. Kršitelju so tudi v drugo izdali plačilni nalog za pačilo globe 1.200 € in mu izrekli 9 kazenskih točk.