V ponedeljek se je končal tradicionalni Pliberški Jormak

V ponedeljek se je končal Pliberški Jormak, ki so ga letos prvič po letu 2019 spet lahko pripravili. Letošnji sejem je obiskalo okrog 130.000 ljudi, približno toliko obiskovalcev je bilo tudi nazadnje, ko je sejem lahko potekal. Nekaj manj pa je bilo razstavljalcev. Za kratko oceno sejma smo povprašali podžupana občine Bistrica nad Pliberkom, magistra Vladimirja Smrtnika, ki je za naš portal povedal naslednje:

 

„Tradicionalni Pliberški Jormak je bil letos, po dveh letih odmora, spet velik uspeh za našo regijo pod Peco. Daleč nad 100.000 obiskovalcev je uživalo ob pestri ponudbi gospodarstvenikov, ob dobri jedači in pijači iz vseh regij prostor Alpe Jadran ter ob kulturnih utrinkih iz domačega okoliša. Vsekakor je Pliberški Jormak spet dokazal, da je kraj povezovanja v prostoru Alpe – Jadran ter kraj druženja preko narodnostnih, jezikovnih in državnih meja. Kot tak je lahko vzgled vsem tistim, ki še vedno ožijo prostor namesto da bi ga širili.

Pred 25-imi leti so tedanji podžupan Fric Kumer, tedanji župan Raimund Grilc in tedanji tržni referent in današnji župan Štefan Visočnik na Jormaku prvič uvedli šotor Alpe – Jadran. Ta šotor se je v vseh teh letih odlično razvijal in postal res pristen kraj srečanja vseh obiskovalcev jormaka obenem pa tudi sinonim za odprtost tega največjega gospodarskega sejma Južne Koroške. Pobudnikom tega šotora gre moja posebna zahvala, saj so s to pobudo res veliko prispevali k promociji naše regije v širšem prostoru.

Vsa pohvala pa velja tudi vsem ostalim gostincem in razstavljalcem. Posebej še vsem tistim, ki so tudi tokrat zelo dobro skrbeli za „Savejo uto“, prav poseben kraj srečanja vseh tistih, ki sta jim je domača slovenska glasba in domača beseda posebej pri srcu.“

Mag. Vladimir Smrtnik, podžupan občine Bistrica nad Pliberkom