‘V polfinalu pričakujem Slovenijo, Poljsko, Francijo in Srbijo’

Svetovno prvenstvo v odbojki je definitivno največje odbojkarsko dogajanje, je pa res super, da je to leto Slovenija eden od organizatorjev. To si Slovenija tudi zasluži, ker vemo, kako polne so tribune na tekmah, posebno ko igra domača izbrana vrsta. Tako ‘noro’ vzdušje dviguje ekipo, zaradi tega so domačini na svojem igrišču praktično nepremagljivi.
Prišli smo, do pogojno rečeno, polovice tekmovanja na SP. Danes se začnejo izločilni boji, ekipe nimajo več pravice do spodrsljajev. Zaenkrat, po moji oceni, v skupinskem delu tekmovanja ni bilo velikih presenečenj. Menim edino, da bi Bolgarija morala narediti več.
No, šele sedaj, ko gre zares in napake niso več dovoljene, se bo videlo, kako so ekipe pripravljene ter kako se bodo taktično in psihično izkazale. Če bi gledali po kakovosti ekip (spet pravim, to je moja ocena), bi verjetno v enem polfinalu gledali dvoboj Slovenija- Francija, v drugem pa Poljska – Srbija.
Zakaj?
Menim, da je Slovenija v naslednjih dveh tekmah absolutni favorit, ima zelo izkušeno ekipo, ki dolgo igra skupaj. Vodita jo dva Korošca, Urnaut in Čebulj, ki sta motor te ekipe. Igralci se po toliko letih skupnega igranja zelo dobro poznajo in dihajo kot eden, kar je bistvo neke resne ekipe, ki je pripravljena za velike dosežke. Nikoli pa se ne sme pozabiti mladega, čudovitega Roka Možiča, ki lahko s prihodom v igro, če bo potrebno, prinese čisto novo energijo. To, kar je še ogromna prednost Slovenije, je tudi ‘noro’ vzdušje, ki se ustvari na tekmah, o čem pa sem že govoril….ko imate tako vzdušje, se tekma ne sme zgubiti.
V polfinalu kot nasprotnika Slovenije vidim Francijo. Ne potrebujem vam razlagati, zakaj …videli ste na tekmi z Slovenijo, znajo igrati, ko je najbolj potrebno, pa ja….ta N´Gapeth!
Poljski dajem možnosti za polfinale kot domačinu, pa tudi zato, ker jo vodi eden najboljših trenerjev danes. Človek ki ve, kako se osvajajo trofeje, osvajal jih je tako kot igralec kot tudi kot trener….Nikola Grbić.
Srbija, tu pa ne bom razlagal, zakaj jo vidim v polfinalu….to vam je že razumljivo! Čeprav bo imela zelo težko nalogo, ker Argentina, Brazilija, Iran … so reprezentance iz samega vrha svetovne odbojke.
Kar se tiče tekme Slovenija- Nemčija, ki bo danes, sploh ne dvomim, kdo bo zmagovalec. Vse razen zmage Slovenije bo zame presenečenje. No, staro pravilo je, da je treba paziti, ko eno ekipo že premagaš prepričljivo, pa z njo spet igraš čez nekaj dni. Zato Slovenci previdnost, navijači pa v dvorano….ter narediti ‘noro’ vzdušje in potem ni skrbi…
Za finale, čeprav je daleč, imam željo….koliko je realna, bomo videli …
Sevedaaaa….to je Srbija – Slovenija….