V Podvelki tradicionalni kolesarski vzpon na Glančnik

V Občini Podvelka se je odvijal že tradicionalni kolesarski vzpon na Glančnik, tokrat peti zapovrstjo pod okriljem Pokala rekreativcev v MTB vzponih, ki ga organizira kolesarsko društvo Vuhred.

Vzpon na Glančnik, pod vodstvom Društva za šport in rekreacijo Splavar Brezno-Podvelka, je bila druga tekma Pokala rekreativcev v MTB vzponih. Trasa kolesarskega vzpona je dolga okoli 9 kilometrov in premaga slabih 600 metrov višinske razlike. Start vzpona je pri žagi Čas v Podvelki, cilj pa na lovski koči Glančnik na Rdečem Bregu. Kolesarskega vzpona, ki se je pričel ob 11.00 uri, se je kljub nekoliko slabši vremenski sliki udeležilo 26 tekmovalcev in tekmovalk ter nekaj gledalcev. Absolutni zmagovalec tekme je bil Marko Čretnik s časom 00:26:49, kar je tudi rekord trase. Drugo mesto absolutno je osvojil Frim Davorin, tretje pa Erjavec Rok.

Pri ženskah je bila najhitrejša Teja Plantak s časom 00:37:53, ki je na cilj prispela zgolj 4 sekunde pred Matejo Adam. Tretje mesto je osvojila Katja Čretnik.

Lesene medalje sta podelila Andraž Koželnik, občinski svetnik v Občini Podvelka, in člani kolesarskega društva Vuhred.