V Podgorju pri Slovenj Gradcu je 29-letni voznik trčil v policijsko vozilo in zapeljal proti policistoma

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 286 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

 

Pregled dogodkov začenjamo s podatki o preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Velenjski policisti so v dopoldanskih urah večkrat pravilno ustavljali voznika, ki je objestno vozil in s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Med drugim je v krožišče zapeljal v nasprotni smeri, v naselju vozil s krepko prekoračeno hitrostjo, večkrat vozil po levem delu vozišča, nevarno prehiteval…Znakov policistov, ki so ga pravilno ustavljali ni upošteval. V Podgorju pri Slovenj Gradcu, je trčil v policijsko vozilo in zapeljal proti policistoma, ki sta na srečo uspela pravočasno odskočiti, sicer bi ju povozil. Za ustavitev smo uporabili tudi stinger. 29-letnega voznika, doma z velenjskega območja, ki je bil na hitrem testu za droge pozitiven, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja, smo pridržali. V nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Prometna varnost

V Podsredi smo v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval mladoletni kolesar, ki je kolesaril v spremstvu očeta. V mladoletnega kolesarja je med prehitevanjem, z vzvratnim ogledalom trčil voznik osebnega vozila. Kolesar je padel v jarek in se lažje poškodoval. V Šempetru v Savinjski dolini smo sinoči ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel 1,17 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo
odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Na območju policijskih postaj Žalec in Velenje, smo obravnavali suma storitve kaznivih dejanj nasilje v družini. Dvema osebama smo izrekli ukrepa prepovedi približevanja, sledita še kazenski ovadbi. V Šmiklavžu pri Škofji vasi smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo.
Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel manjšo količino gotovine iz hranilnika.

Okoli 15. ure smo bili obveščeni, da je na Delavski ulici v Slovenskih Konjicah zagorel štirikolesnik parkiran ob stanovanjski hiši. Ogenj je vozilo v celoti uničil, razširil se je še osebno vozilo parkirano v bližini. Ogenj je poškodoval še fasado, ostrešje, dvoje oken in garažna vrata. V objekt se ni razširil. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena.

Nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni, da je v Šmarjeti pri Celju zagorela stanovanjska hiša. Do požara je prišlo v pritličnem delu hiše. Ogenj je uničil pritlične prostore. Vzrok požara še ni znan. danes bomo nadaljevali z ogledom. Dve osebi, ki sta se nadihali dima so odpeljali v celjsko bolnišnico.

Ilegalne migracije

V Rogaški Slatini smo izsledil pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje