V plamenih umrla komaj 26-letna voznica

Včeraj se je ob 15.45 na lokalni cesti Rahtelov vrh – Slovenj Gradec, UE Slovenj Gradec, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

Policija sprva identitete žrtve ni poznala, Milena Trbulin iz PU Celje je včeraj zapisala: “Danes, nekaj pred 16. uro, smo bili obveščeni, da na Rahtelu, na območju Slovenj Gradca, gori vozilo, ki je zapeljalo z vozišča. Gasilci so ogenj pogasili, v vozilu je bila na voznikovem sedežu mrtva oseba. Prve ugotovitve kažejo, da je oseba, katere identiteta še ni potrjena, vozila iz smeri Rahtela proti Staremu trgu. V ostrem desnem ovinku je za zdaj še iz neznanega vzroka zapeljala z vozišča po pobočju in po približno 30 metrih čelno trčila v drevo. Vozilo je zagorelo. Oseba v vozilu je umrla.”

Preiskava je pokazala, da je “26-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti izven naselja Gmajna iz smeri Rahtelovega vrha proti Slovenj Gradcu. Ko se je z vozilom pripeljala v oster desni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala naravnost izven vozišča in trčila v drevo. Voznica je pri tem utrpela tako hude telesne poškodbe, da je umrla na kraju nesreče.”

Trbulinova je sporočila še, da je to letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju v osmih prometnih nesrečah umrlo devet ljudi.