V Ožbaltu obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 448 klicev občanov. 118 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

V zadnjih dveh dneh so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli vozila.  

V sredo, okoli 16. ure, so v Ožbaltu obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Voznik osebnega vozila, ki je vozil kot prvi v koloni iz smeri Maribora prot Radljam, je z neznanega vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, katerega voznik je pravilno pripeljal nasproti. Vozilo povzročitelja je nato odbilo še v dve drugi vozili. Povzročitelj se je v trčenju hudo poškodoval. Po dosedanjih podatkih so se v prometni nesreči lažje poškodovali še trije udeleženci.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

V Spodnjih Prelogah so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več zlatnine.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Mežici. V omenjenem primeru ni storilec ničesar ukradel.

Včeraj dopoldne so bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v stanovanjski hiši v Florjanu, na območju Šoštanja. Zagorelo je v kletnih prostorih, kjer je bila savna. Ogenj se je iz savne razširil še na sosednji prostor. Do požara je prišlo zaradi napake na električni peči.

PU Celje