V Mežici policisti ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 900 klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 20 s področja mejnih zadev in tujcev, 111 s področja prometne varnosti in 36 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali 5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami udeleženih in 40 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvanajstkrat.  

Kriminaliteta

Petek, 19. januar 2024

Na Jenkovi cesti v Velenju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je neznani storilec odnesel več smučarske opreme.

Okoli 19. 30 ure so bili obveščeni, da  se je v podjetju v Štorah vnela električna napeljava v nadzorni plošči omarice uparjalnika. Požar so pogasili zaposleni sami. Pri gašenju so se nadihali dima, zato so jih pet odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Sobota, 20. januar 2024

Na Partizanski ulici v Radljah ob Dravi so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kovček z orodjem in akumulatorski vijačnik z baterijama.

Nedovoljen prehod državne meje

Sobota, 20. januar 2024

V soboto, nekaj čez 20. uro, so v Mežici ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku so odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedelja, 21. januar 2024

Okoli 18. ure so na avtocestnem počivališču Lopata kontrolirali ukrajinskega voznika kombiniranega vozila, ki je prevažal 10 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku so odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nekaj čez 21 uro so v Rajnkovcu poskušali ustaviti voznika osebnega vozila s hrvaškimi registrskimi tablicami, ki ni upošteval znakov policistov in je odpeljal naprej. Voznik je v Rogaški Slatini zapeljal z vozišča, kjer je vozilo obstalo v snegu in pobegnil. V vozilu so bile tri državljanke Somalije, ki so na nezakonit način vstopile v Slovenijo. Vozilo in potnice niso bili poškodovani. Vse tri so zaprosile za mednarodno zaščito.  O pobeglem vozniku še zbirajo obvestila.