V Metalu prva okužba s koronavirusom, z delom nadaljujejo

V ravenskem podjetju SIJ Metal Ravne so potrdili prvi primer okužbe z virusom covid-19. Z delom bodo kljub temu nadaljevali. V oddelku, kjer je delal okuženi, so izvedli varnostne ukrepe med sodelavci in opravili dezinfekcijo prostorov.

»Eden od ciljev kriznega tima SIJ Metala Ravne je tudi ta, da ste zaposleni obveščeni o vseh pomembnih informacijah s strani naše družbe. Skladno z navedenim vas tako obveščamo, da je bila v soboto, 28. 3. 2020, potrjena prva okužba s koronavirusom pri našem sodelavcu v Mehanski obdelavi in adjustaži Kovaškega progama,« je sporočil krizni tim ravenske železarne. V kovaškem programu so nemudoma izvedli vse potrebne varnostne ukrepe med sodelavci, s katerimi je bil v stiku okuženi, razkužili so tudi prostore, v katerih se je okuženi zaposleni zadrževal.

Proizvodnje zaradi okuženega sodelavca ne bodo omejevali ali ustavljali, so sporočili. Le z nemotenim obratovanjem lahko zagotovijo obstoj podjetja in delovnih mest, menijo v SIJ Metal Ravne. Poleg tega imajo dovolj naročil, nemoteno poslujejo tudi njihovi poslovni partnerji.

Zaposlene, ki morajo kljub epidemiji na delovno mesto, pa pozivajo, da se dosledno držijo navodil in ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe.