V KMKC Kompleks ta teden kar štirje dogodki

Do konca tedna se bodo v KMKC Kompleks zvrstili kar štirje dogodki. Vikend se bo začel že v četrtek, kjer bo Tim Kolar-Erat v potopisnem predavanju predstavil potovanje po Portugalski. V petek se bodo na odru KMKC Kompleksa predstavile mlade glasbene skupine, v soboto pa bo po podjetniško obarvanemu dogodku sledil še večer kakovostne jazz glasbe.

V četrtek, 16. 2. 2017, ob 20.00: Potopisno predavanje: Portugalska

Tim Kolar-Erat bo predstavil zanimivo potovanje po Portugalski. Dogodek organiziran v sodelovanju s turistično agencijo Kareta Turizem.

Vstopnine ni.

KMKC Kompleks

V Petek, 17. 2. 2017, ob 21.00: Volkswagen Rocks Ravne na Koroškem

Pridi in podpri epsko bitko mladih bendov!

Volkswagen Rocks turneja se je premaknila v drugo fazo, ko bomo lahko ljubitelji rock glasbe po vsej Sloveniji uživali v dobri glasbi mladih rock skupin. Turneja se nadaljuje 17. 2. 2017 na Ravnah na Koroškem.

Nastopali bodo: Alter Ego, Dots, Down 2 Music, OnePlan, OutShout in ROUNDSQUARE. Strokovna žirija: član Šank Rockov, bobnar skupine Siddharta Boštjan Meglič in predstavnik Volkswagna Slovenija

Koncert je brezplačen.

Se vidimo na najglasnejši rock turneji leta 2017!

KMKC Kompleks

V Soboto, 18. 2. 2017, ob 19.00: Od ideje do keša (V)

Od ideje do keša je skupni projekt Društva mladih podjetnikov Koroške, Ustvarjalnika in KMKC Kompleksa, ter je namenjen vsem mladim, ki imajo podjetniško idejo in željo svojo idejo udejanjiti ter z njo ustvariti boljši svet, ob tem pa še zaslužiti.

Na začetku imamo vedno idejo, ki rešuje določen problem. Imamo nekaj, kar radi delamo, in bi s tem radi tudi zaslužili. Imamo storitev – iz katere naredimo uspešno zgodbo, ki se prodaja.

Dogodek vodi Boštjan Gorenšek.

Podjetni, vabljeni!

KMKC Kompleks

V soboto, 18. 2. 2017, ob 21.00: ĐEZĐEM s Patricija Škof kvintetom 

Sklop jam sessionov.

ĐEZĐEM združuje ambient, vonj in čar jazz klubov. Pridružite se magični energiji jazz koncertov na odru Kompleksa, ko z vzkliki in aplavzi ter glasnim odobravanjem (s)prejemamo glasbeni užitek obiskovalcev.

Vendar je ĐEZĐEM več kot le jam session. Na dogodkih bo nastajala zgoščenka avtorske glasbe mladih glasbenikov, katere izid bo jeseni 2017. Predstavljena bo namreč na že 13. Festivalu slovenskega jazza!

Prav tako pa večeri obljubljajo raznolike glasbene žanre, od jazza, rocka, funka do tistega, kar boste narekovali obiskovalci in vzdušje. JAZZno, kajne?

Gostje

Tokrat bo prav na svoj rojstni dan jam session odpirala Patricija Škof. Vokalistka je svojo glasbeno pot začela kot pianistka na umetniški gimnaziji Konservatorija Maribor, kjer je uspešno maturirala, tam pa je tudi obiskovala nadstandardni program jazz oddelka pod mentorstvom priznane mariborske vokalistke Ane Bezjak. Trenutno je študentka prvega letnika jazz petja na Akademiji v Gradcu pri profesorici Deni DeRose.

Udeležila se je nekaj delavnic in poletnih šol, med drugim Jazzinty in Berklee Summer school, kjer je prejela posebno nagrado »for outstanding musicianship during the program«. Sodelovala je z Brass bandom Slovenija, Big bandom Konservatorija Maribor, English student theatrom, skupino SugarCakes, nastopila je na Slovenski popevki 2016 …

Na odru se ji bodo pridružili sošolci in prijatelji – na saksofonu Luka Zabric, kitari Urška Supej, basist Luka Dobnikar in Jakob Verlič na bobnih.

KMKC Kompleks