V Dobovcu izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 810 klicev občanov. 233 klicev je bilo interventnih. 53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V nedeljo smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodobami. Prva se je zgodila okoli 11. ure v Šoštanju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla voznica motornega kolesa. Voznica se je pri padcu hudo telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Slovenj Gradec. Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila nekaj pred 16. uro na kolesarski stezi ob Vonarskem jezeru. Do nesreče je prišlo, ko je 33 letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom ter padel po kolesarski stezi. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje.

V petek, okoli 20. ure, smo izven naselja Prebold obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčil v betonski prepust in nato zapeljal na travnik, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo vozilo zasegli, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje ga bomo kazensko ovadili.

Okoli 20.30 ure smo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Celju, na Mariborski cesti, kjer je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarki, ki je vozila v napačni smeri. Kolesarka se je v trčenju lažje poškodovala.

V večernih urah so nas iz Zdravstvenega doma v Žalcu obvestili, da je pri njih iskal pomoč voznik e-skiroja, ki je padel in se lažje oškodoval. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,31 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi hitri postopek z odločbo.

Javni red in mir

Zaradi kršenja javnega reda in miru smo 16 krat intervenirali na javnih krajih in 9 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo enega kršitelja.

Kriminaliteta

Na parkirišču v Pečovniku smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je iz nahrbtnika ukradel gotovino. Škodo je lastnici povzročil še z razbitjem stekla na sprednjih vratih. Storilec je poskušal vlomiti še v sosednje vozilo, kar mu ni uspelo, je pa s poškodovanjem vrat lastniku povzročil za dobrih 1.000 € škode.

V Slovenskih Konjicah smo obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je s poškodovanjem vrat lastnikom povzročil za okoli 500 € škode.

V gostinskem lokalu v Celju smo obravnavali tatvino. Medtem, ko je zaposlena na terasi stregla goste, je neznani storilec iz blagajne ukradel dnevni izkupiček.

V noči iz petka na soboto smo v Lokah pri Mozirju obravnavali požar. Zagorelo je v pralnici stanovanjske hiše. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Požar se v druge prostore ni razširil.

V soboto zjutraj smo bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na delovišču v Štorah, ukradel okoli 60 litrov nafte.

V Novi Cerkvi smo obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je na objektu osnovne šole razbil več okenskih stekel.

V Celju smo obravnavali poškodovanje osebnega vozila. Storilec je razbil sprednje desno steklo na vratih, vetrobransko steklo in ogledalo. Lastniku je z dejanjem povzročil za okoli 1.000 € škode.

V soboto smo v Rečici ob Savinji obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi terasna vrata, je ukradel gotovino.

V soboto popoldne smo v Rogatcu obravnavali dimniški požar, v katerem je nastala manjša materialna škoda.

V Celju je neznani storilec razbil šipo na zadnjih vratih osebnega vozila n notranjost vozila poškodoval s poliuretansko peno.

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. nasilnežu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V petek zjutraj smo v Dobovcu izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Izdani so jim bili plačilni nalogi, nato pa so bili vrnjeni Hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo zvečer smo v Logu pri Logatcu izsledili državljana Bosne in Hercegovine, ki je prav tako ilegalno vstopil v Slovenijo. Izdan mu je bil plačnilčni nalog.

PU Celje