V Dobji vasi je neznanec vlomil v avtomat za izdajanje žetonov v avtopralnici

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 354 klicev občanov. 104. klici so bili interventni, dva nujna. 32 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 28 s področja javnega reda in miru.

 

V jutranjih urah smo bili obveščeni, da je v Vinski Gori, neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali vlom v avtomat za izdajanje žetonov v avtopralnici. Storilec je ukradel žetone in gotovino. Lastniku je dodatne stroške povzročil še z uničenjem avtomata.

V Kapli, na območju Policijske postaje Žalec, smo obravnavali tatvino. Neznana ženska in moški sta vstopila v odklenjeno stanovanjsko hišo in ukradla denarnico.

Okoli 15. ure, smo v Voducah, na območju Policijske postaje Šentjur, obravnavali prometno nesrečo, s hudimi telesnimi poškodbami. Povzročil jo je 57-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v osebno vozilo, katerega voznica je pred njim zavijala v levo. 32-letna voznica se je v trčenju huje poškodovala.

Okoli 21. ure smo v Celju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi osem neznancev, na terasi gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v Celju, napadlo 30-letnega Celjana, ki je napadalcem poskušal zbežati in je stekel proti lokalu na Malgajevi ulici, kjer je padel, neznanci, ki so ga napadli in lažje poškodovali, pa so se razbežali. V omenjenem primeru intenzivno zbiramo
obvestila in opravljamo ostala preiskovalna dejanja za izsleditev osumljenih.