V Črno na Koroškem bo v okviru romanja po Sloveniji prispela blagoslovljena ikona Naša Gospa iz Filerma

Župnija Črna, Javorje in Koprivna vabi v nedeljo, 14.1. k slovesni sv. Maši ob 9.30 uri, ko bodo pri oltarju predstavniki Malteškega viteškega reda, ki bodo pripeljali čudodelno ikono Matere Božje iz Filerma. Ikona bo prisotna za molitev in čaščenje v Črni na Koroškem v cerkvi Sv.Ožbolta ves teden do sobote, 20.1., ko bo slovo od ikone ob 17. uri. Ob svetih mašah med tednom bo možnost tudi za molitev in sveto spoved.
Naša Gospa iz Filerma je sozavetnica Reda sv. Janeza iz Jeruzalema oz. reda malteških vitezov ali hospitalerjev, njegovi člani pa po lastnih navedbah svoje prošnje k njej usmerjajo že stoletja. Tudi papež Frančišek je ob obisku organizacije Malteškega viteškega reda in županov poplavljenih območij v Sloveniji, med katerimi je bila tudi županja mag. Romana Lesjak, blagoslovil to ikono in vse župnije, ki so bile poplavljene.
Po pojasnilih predstavnikov Malteškega viteškega reda naj bi navzočnost ikone pripomogla k lažji in boljši povezanosti trpečih za Našo Gospo, največjo priprošnico za ljudi v stiski.