V Črni na Koroškem se je vzpostavil intervencijski štab, ki ga vodi poveljnik Koroške gasilske regije Matjaž Gorenšek

V Črni na Koroškem se je vzpostavil intervencijski štab, ki ga vodi poveljnik Koroške gasilske regije Matjaž Gorenšek. V Črno na Koroškem je prispel včeraj zvečer, s skupino devetih gasilcev, z nalogo vzpostavitve delovanja štaba. Štab sestavljajo predstavniki civilne zaščite, medicinskega osebja, Gorske reševalne službe, gasilcev in drugi.
Na poti v Črno je 100 vojakov Slovenske vojske, 100 gasilcev in še mnogi prostovoljci, ki prihajajo na pomoč. Elektro službe so vzpostavile električno energijo na celotnem delu Črne, v Žerjavu in Jazbini, v zaselkih Bistri, Koprivni in Topli pa električne energije še ni.
Trenutno že poteka sanacija, urejanje strug Meže in Javorskega potoka. Na cestah je ogromno naplavin, na terenu so vse ekipe z gradbeno mehanizacijo.
Vsi želijo pomagati, V aktivnosti pomoči bomo najprej vključili domače prostovoljce, vse, ki želijo priti na pomoč iz drugih krajev, pa bomo obvestili v prihodnjih dneh, saj je potrebno poskrbeti za logistično podporo.
Na Slemenu je konvoj gasilcev, ki prihajajo v Črno. Vse, ki so v tem trenutku na poti čez Sleme obveščamo, da morajo dati prednost konvoju gasilcev in ostalim intervencijskim službam. S ceste se naj umaknejo, in poskrbijo, da bodo lahko službe nemoteno prihajale v Črno.
Zdravstvena enota je v Zdravstvenem domu Črna, in deluje 24 ur na dan. Tisti, ki rabijo pomoč, se naj oglasijo v Zdravstvenem domu Črna, če to ni mogoče, naj informacije predajo komor drugemu. Napišejo naj potrebo po zdravilih.
Intervencijski štab Občine Črna na Koroškem