V Črni na Koroškem se je pri sanaciji objekta poškodovalo več oseb

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 330 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  trije s področja mejnih zadev in tujcev,  31 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

 

Včeraj popoldne so bili obveščeni, da se je v Črni na Koroškem, pri prečrpavanju meteornih voda in čiščenju kletnih prostorov kegljišča, poškodovalo več oseb, vojakov in gasilcev, ki so kazali znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Poškodovane so odpeljali v bolnišnico. Po prvih podatkih ni nihče od poškodovanih življenjsko ogrožen

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in trinajst  prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Okoli 14. ure so bili obveščeni, da je v Rogaški Slatini zagorelo skladišče trgovine. Ogenj je v celoti uničil notranjost skladišča. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je zagorelo v delu, kjer so bile v plastičnih vrečah naložene smeti. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

Okoli 21.30 ure so bili obveščeni, da je zagorelo v Rimskih Termah. Po do sedaj zbranih podatkih je zagorela savna v hotelski sobi. Šest oseb, ki so se nadihale dima so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje. Iz hotela so preventivno evakuirali okoli 200 gostov.  Vzrok požara še ni potrjen, ogled kraja požara namreč še poteka.

V Celju je  danes ponoči neznani storilec vlomil v zunanji hladilnik ob gostinskem lokalu in ukradel nekaj sladoleda.  Škodo je lastnici povzročil s poškodovanjem hladilnika.

Glede na to, da se vedno najdejo ljudje, ki se želijo okoristiti s stisko soljudi, je po minulih poplavah, ki so povzročile ogromno škodo pričakovati,  da bodo razni goljufi po domovih v imenu humanitarnosti pobirali denarna sredstva in da se bodo na spletu pojavili lažni profili, ki  bodo ljudi pozivali k darovanju denarja v namen pomoči okrevanja po poplavah. Svetujejo, da se tisti, ki želijo kakorkoli finančno pomagati, obrnejo na uradne institucije in organe s predhodno preveritvijo obstoja imetništva bančnih računov pri teh ustanovah. Prav tako odsvetujejo kakršna koli nakazila ali predajo denarja neznanim fizičnim osebam.