V Črni na Koroškem največji delež aktivno okuženih v državi

Na Koroškem je bilo včeraj potrjenih 18 novih okužb s koronavirusom, v Črni na Koroškem trenutno beležijo največji delež aktivno okuženih v državi. V CUDV je okuženih že 47 oseb.

Po včerajšnjih testiranjih je na Koroškem potrjenih 18 novih okužb z virusom covid-19; pet okužb v Slovenj Gradcu, štiri na Prevaljah, tri v Mežici in na Ravnah na Koroškem, po ena okužba pa v Vuzenici, Radljah ob Dravi in Črni na Koroškem.

Črna na Koroškem pa je trenutno največje žarišče covid-19 v Sloveniji. V zadnjem tednu so po podatkih sledilnika covid-19 potrdili preko 30 okužb, kar pomeni skoraj en odstotek vseh občanov. Težave z okužbami so predvsem v Centru za usposabljanje, delo in varstvo.

V CUDV okuženih 47 oseb

V tem tednu so vsem uporabnikom in zaposlenim odvezli brise, ki so pokazali, da je z virusom covid-19 okuženih 32 uporabnikov in 15 zaposlenih. »Zaradi naraščanja okužb bomo ta vikend vzpostavili enotno rdečo cono na eni izmed ponujenih lokacij v lokalnih skupnostih, ki jo bomo na ta način tudi lažje kadrovsko obvladovali,« je sporočila direktorica CUDV Dalja Pečovnik. Zaradi lažjega vzpostavljanja rdeče cone so 17 uporabnikov začasno namestili na COVID oddelek v UKC Ljubljana. Vrnili se bodo takoj, ko bodo v CUDV pripravili dovolj kapacitet za bivanje.

Direktorica Dalja Pečovnik še dodaja, da uporabniki s potrjeno okužbo nimajo posebnih zdravstvenih težav. »Nekateri imajo blago povišano telesno temperaturo, drugih zapletov k sreči ne zaznavamo,« sporoča direktorica.

»Vse občane Črne na Koroškem vljudno prosimo za razumevanje ob nastali situaciji in hkrati prosimo vse prebivalce Črne na Koroškem, da ste pozorni na preventivne zaščitne ukrepe, kot je nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok in še posebej socialna distanca med ljudmi,« poziva Pečovnikova.

Sicer pa so v soboto v Sloveniji ob 1917 testih potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, je vlada objavila na Twitterju. V bolnišnicah zdravijo 80 bolnikov s covidom-19, 18 na intenzivni negi, en bolnik je umrl. Iz bolnišnic so v soboto odpustili 15 bolnikov s covidom-19. V državi je trenutno 1648 aktivnih okužb, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.