V Avstriji vedno več okužb, porast tudi na avstrijskem Koroškem

V Avstriji so prvič po več mesecih zabeležili velik porast okužb z novim koronavirusom. Včeraj so potrdili 303 okužbe, zaskrbljujoče postaja tudi na avstrijskem Koroškem.

Avstrija se v zadnjih dnevih sooča z velikim porastom okužb z virusom covid-19. Konec tedna se je število okuženih povzpelo krepko čez 200 okužb dnevno, v soboto pa so zabeležili 303 nove okužbe. To je najvišje število zabeleženih novih okužb v enem dnevu od začetka aprila.

Na Dunaju so zabeležili največ okužb, in sicer 131. Manjše žarišče pa očitno postaja tudi avstrijska Koroška, regija s pol milijona prebivalcev, kjer so samo včeraj potrdili 33 novo okuženih.

Razlog za takšen porast števila okužb avstrijske oblasti vidijo v potovanjih državljanov, številni novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške. Zato bo od jutri naprej vstop v Avstrijo za tiste ki se bodo vračali iz Hrvaške, mogoč le ob predložitvi negativnega testa na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Možna bo tudi odločitev za domačo karanteno, a bo tudi v tem primeru obvezno v 48 urah opraviti test na koronavirus – in sicer na lastne stroške. V karanteni bo treba ostati do predložitve negativnega rezultata testiranja, poroča STA.