Ustvarjanje vrtčevskih in osnovnošolskih otrok v Grajskem parku

V petek, 14. junija 2024, dopoldan smo v Grajskem parku na Ravnah pripravili območno razstavo likovnih del učenk in učencev OŠ Juričevega Drejčka, ki so sodelovali na likovnem natečaju V objemu zvoka in slike, ki ga od leta 2017 pripravljata 3. progam Radia Slovenija – program Ars in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Učenke in učenci so ustvarjali na temo radijske igre Kdo je napravil Vidku srajčico. Obiskovalci so si na razstavi lahko ogledali tudi nastala likovna dela na temo Zvezdice Zaspanke.

 

Pridružili so se nam tudi otroci iz Vrtca Solzice ter učenke in učenci OŠ Koroški jeklarji. Skupaj smo prebirali odlomke iz omenjenih del ter izdelali Zvezdico Zaspanko z zlatimi lasmi, Vidku pa smo nadeli čisto novo srajčico. Nekaj učencev se je z veseljem usedlo za slikarska stojala, na katerih so poslikali risalne podlage. Nastalo je nekaj čudovitih risb.

Cilj likovnega natečaja je povezovanje zvočnega in likovnega umetniškega izraza in spodbujanje osredotočenega poslušanja radijskih iger. Likovna dela v sklopu natečaja bodo predstavljena tudi v virtualni galeriji na RTV Živ Žav, podstran Radijska igra za otroke, zavihek V objemu zvoka in slike. Dogodek je potekal v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območne izpostave Ravne ter OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Območna izpostava Ravne