Uspešno se je zaključil 3. HeritageHack

V Zavodu ID20 so v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, izvedli HeritageHack dogodek na Koroškem na temo IZZIVI KOROŠKE. Tako se je zaključil že tretji HeritageHack, ki je tudi tokrat potekal spletno. Letos se je prvič odvil izven Idrije in sicer na Koroškem, tema HeritageHack izziva pa je bila močno povezana s Koroškim pokrajinskim muzejem, s  Turističnim rudnikom in muzejem Podzemlje Pece.

Dogodek je bil obarvan z raziskovanjem kulturne dediščine na Koroškem –  8 ekip z mednarodno udeležbo se je poglobilo v iskanje rešitev, povezanih z nekdanjim rudnikom svinca in cinka v Mežici ter železarno na Ravnah na Koroškem, ki je s svojo dolgoletno jeklarsko tradicijo globoko zaznamovala dušo kraja. Letošnji izzivi so bili povezani s promocijo kulturne dediščine na privlačen način v okviru trajnostnega ter aktivnega turizma. Velik poudarek je bil na atraktivni predstavitvi kompleksnih jeklarskih procesov ter novih produktih, ki črpajo navdih v bogati dediščini.

Dogodek je namenjen mladim in starejšim, ki razmišljajo sveže in inovativno ter vidijo potencial v ohranjanju in razvoju kulturne dediščine.