Uspešno filmsko in glasbeno delo Korošcev

Film Košarkar naj bo 2, posnet po istoimenski knjižni uspešnici koroškega pisatelja Primoža Suhodolčana, je najbolj gledan slovenski film letošnjega leta. Zelo priljubljeni pa sta tudi nosilni skladbi mladega koroškega dua BQL, ki imata na kanalu YouTube skupno blizu pol milijona ogledov.

Košarkar naj bo 2 je najbolj gledan slovenski film letošnjega leta, ekipa si je za drugi celovečerec, posnet po istoimenski knjižni uspešnici koroškega pisatelja Primoža Suhodolčana, prislužila dve zlati roli. Prvo filmsko nagrado, ki jo uspešnim slovenskim filmom podeljujejo že od leta 2001, so prejeli pri 25 tisoč ogledih, drugo pa po tem, ko si je film ogledalo več kot 50 tisoč gledalcev.

O filmu Košarkar naj bo 2

Filmska druščina se trudi z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden bodo končno zaključili šolsko leto, košarkarsko ekipo, ki še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte, pa čaka pomembna tekma na državnem nivoju, ki je ne smejo izgubiti. Žog (in še česa) jim tokrat ne premeša le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki ga sprejmejo v ekipo, da bi jim prinesel zmago.

Poleg filma pa uspehe žanje tudi skladbi za film, ki sta ju izvedla Korošca BQL. Skladba z naslovom Šampioni ima na portalu YouTube že več kot 300 tisoč ogledov, skladba Na vrhu pa več kot 160 tisoč. Mladima Prevaljčanoma in njuni ekipi se je na Facebooku zahvalil tudi Primož Suhodolčan, navdušen nad priljubljenostjo obeh skladb.

Knjiga Košarkar naj bo! je ena izmed najbolj priljubljenih mladinskih knjig v Sloveniji. Suhodolčan je zanjo kar petkrat prejel nagrado Moja najljubša knjiga, od tega kar štirikrat zaporedoma med letoma 1999 in 2002. Poleg tega je Suhodolčan prejemnik omenjene nagrade še za knjigo Pozor, pravljice!, tudi za to pa je prejel štiri zaporedne nagrade.

NK