Uspešen začetek leta za celovško letališče

Koroško letališče v Celovcu se z novim letom prebuja. Do konca januarja bodo nudili čarterske polete v Rusijo, Estonijo in Latvijo ter v London in Rotterdam. Turizem avstrijske Koroške ob tem pričakuje lep prirast nočitev.

Minuli torek je na celovškem letališču pristal prvi Airbus 330, ki je v koroško prestolnico pripeljal dobrih 200 potnikov iz Rusije. Čarterski polet je sprejela tudi avstrijska delegacija s poslovodjo družbe Kärnten Webung Christianom Kressejem in deželnim svetnikom za turizem Christianom Bengerjem. Od minulega torka, 2. januarja, pa do konca meseca je iz celovškega letališča enkrat na teden možno leteti v Moskvo, od danes naprej, 6. januarja, pa tudi v Estonijo in Latvijo. Kot poroča avstrijski ORF, se bo s tem število turističnih nočitev na avstrijskem Koroškem povečalo za 8000, s tem pa lahko pričakujemo še eno rekordno zimsko turistično sezono na koroških smučiščih.

Ciljajo na Skandinavce, Angleže in Ruse

Veliko zanimanja in s tem zapolnjenih kapacitet je tudi na letih novih povezav celovškega letališča z londonskim Gatwickom in nizozemskim Rotterdamom, ki so prav tako na sporedu šele od začetka letošnjega leta. Družba Easyjet je zaradi velikega zanimanja in dobrih rezultatov sodelovanja s Celovcem podaljšala sodelovanje do 14. aprila. Če ti rezultati niso zgolj posledica zime in mikavnosti smučarskih letovišč na avstrijskem Koroškem, pa lahko upamo, da se čarterska linija z Londonom in Rotterdamom razvije v redno.

Naj spomnimo, da je lanskega septembra celovško letališče prevzel novi direktor Michael Kunz, ki je bil pred tem prvi mož letališča v Frankfurtu. Kot je Kunz dejal za avstrijski ORF, je Koroška kot turistična destinacija po celotni Evropi premalo prepoznana. Izpostavil je predvsem bele strmine v zimskih časih, koroška smučišča so namreč pravi raj za smučarje. Avstrijska Koroška se lahko pohvali s skupno kar 710 kilometri urejenih smučarskih prog na 40 smučiščih in 234 sedežnicami ter vlečnicami. Z novimi letalskimi povezavami so naredili avstrijska smučišča dostopna najbolj potencialnim strankam – Angležem, Rusom in Skandinavcem.

NK