Uspešen Dobrodelni dan za najbolj oškodovane v avgustovskih poplavah na Ravnah

V nedeljo 10. 9. 2023 je na Ravnah potekal veliki Dobrodelni dan za žrtve poplav v naši občini. V organizaciji ZKŠTM in Občine Ravne so se ob njih združil somišljeniki in prijatelji ter prizadevni prostovoljci kot je Gregor Šteharnik, Darja Krevzelj, Mateja Hovnik, Maja Ocepek, Meta Pešl Šater,… Z veseljem sporočamo, da je bil naš dobrodelni dan nepozaben in uspešen dogodek!

 

Že ob 10. uri smo se zbrali pred trgovino Tuš, kjer smo pričakali vrsto otroškega dogajanja in koroško različico priljubljene kuhinje na prostem, Dobrodelne Koroške kuhine, na kateri so sodelovali Picerija Gajbica, Gostilna Brančurnik, Mesarija, gostinstvo Lečnik, pizzalab.si, Habahaba streetfood, Brincelj Gin Van, MangoTree.si, American burger, vafl.official, Mèmi catering, Uršin bistro, Ma-Kole BBQ team in Koroški čili klub. Skupaj smo uživali ob glasbi DJ Borisa, Dejana Dogaja ter nastopih Otroškega pevskega zbora Vrtca Ravne in Dravograjskega seksteta. Otroci so se razveselili animacij, ustvarjalnih delavnic, otroškega srečelova ter radijsko vodenih avtomobilčkov v RC Fun parku. Na voljo so bili tudi napihljivi gradovi, gasilska lestev, poligon, vile in lepotilni salon. Z nami in mnogimi najmlajšimi od blizu in daleč so dogajanje za otroke soustvarjali: FiziAna, Rajko Kočet, Skavti, Bukvarna Ajta, Taborniki, ZD Ravne z delavnico za otroke, KPM Muzej Ravne z izdelovanjem magnetkov, Judo Klub, Vrtec Ravne na Koroškem, Zavod Julija, PGD Ravne, KGZ, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroških jeklarjev, Ljudska univerza Ravne LURA, ZRCK, pripadniki 72. brigade Slovenske vojske iz začasne baze Mežica, Čebela velikanka in čebelarji, ŠD Stoja, OŠ Juričevega Drejčka, RC Fun park pod vodstvom Tadeja Novinška, Kulturno umetniško društvo Grofje Koroški z doživljanjem pravljičnih bitij iz koroških legend, sokrajanka 10-letnica Ela ter številne maskote čebelice, ježek CZ, gasilec GZ…

Zbrana sredstva v organizaciji RC Fun park (z otroško tombolo, simulatorjem vožnje, Hot wheels tekmo in ostalim) v višini 1.439,80 €, je vodja Tadej Novinšek predal v roke izbranemu prejemniku Igorju Faturju iz združenja Otroški nasmeh, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Vič Rudnik, ki bo peljala 2 avtobusa otrok na morje, med njimi tudi ravenske otroke.

V večernih urah smo se preselili v Dvorano OŠ Prežihovega Voranca, kjer smo se zbrali na dobrodelnem koncertu, na katerem so nastopili vrhunske glasbenice in glasbeniki z Raven. Damjan Zih, Marijana Mlinar, Milan Kamnik, S.O.S kvintet z gostom presenečenja Dejanom Krajncem (alias. Dejan Dogaja), Ansambel ROSA, Vera Trafella, Anej Gorenjak, Glasbeni center Rošer, Veseli Svatje, Grega Šteharnik, Pihalni orkester Železarjev Ravne, Lina Cigler, glasbeno presenečenje Luka Basi in legendarni Mi2, ki so zbrano množico prav vsi nas navdušili s svojimi izjemnimi nastopi. Župan dr. Tomaž Rožen se je zahvalil vsem zbranim in vsem, ki so sodelovali v najtežjih časih našega mesta in poudaril: »Vaša podpora je pokazala, da smo kot skupnost enotni in pripravljeni pomagati drug drugemu v težkih trenutkih. Zbrana sredstva nam bodo omogočila, da bomo lajšali trpljenje prizadetih prebivalcev, obnavljali njihove domove ter jim pomagali pri ponovni vzpostavitvi normalnega življenja. Vaša donacija bo pustila trajen pečat in pripomogla k okrevanju naše skupnosti. Za Moje Ravne. Naše Ravne., ki bodo Boljše Ravne!«

Vstopnina za koncert je znašala 10 €, v donacijo dobrodelnega dneva pa je bil vključen tudi izkupiček od prodanih majic Moje Ravne. Naše Ravne., donacij sredstev v skrinjicah in dobrodelne kuhine (ponudniki so darovali 15 % od prodanih porcij, dva ponudnika Ma-Kole BBQ team in Koroški čili klub pa sta darovala celoten izkupiček od 300 prodanih porcij). Skupaj smo za prizadete v poplavah v avgustu 2023 na Ravnah zbrali 14.709,64 €.

Celoten dogodek je bil izjemno lep in čuten, poln skupnostnega duha in solidarnosti. Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili dogodka in prispevali svoj delež k uspehu. Vaša podpora nam pomeni veliko, saj smo skupaj dokazali moč povezovanja in skrbi za tiste, ki potrebujejo pomoč.

Zahvaljujemo se vsem donatorjem in prijateljem, ki smo ob organizatorjih z veliko pozitivne energije in radosti tako otroci, kot tudi starši in vsi obiskovalci dokazali, da znamo stopiti skupaj, kadar gre za dober namen in da se da z dobro voljo in odprtim srcem pomagati in s tem osrečiti naše soobčane.

Iskrena hvala vsem!

Janja Širnik, Občina Ravne na Koroškem