Usoden poraz Fužinarja

Fužinar je po sedmih sezonah igranja v 2.SNL izpadel. Usoden je bil včerajšnji poraz proti neposrednemu tekmecu za obstanek Taboru iz Sežane. Gostje so tekmo dobili z 2:1. Ravenčani so bili tako kot že nekaj prejšnjih tekem blizu trem točkam, toda spet jih je ‘pokopala’ neučinkovitost v napadu. Tako so se po koncu tekme zmage veselili gostje, Ravenčanom pa tudi zmaga v zadnjem krogu v Beltincih ne pomaga več.

 

Fužinar je zelo dobro vstopil v tekmo in že v 12.minuti povedel. Strelec je bil Papa Mamadou Seck.

V 29.minuti pa je Lorenzo Jose Gonzalez izenačil. Vse se je začelo znova.

Ko je Rashid Abdul Fuseini v 40.minuti prejel rdeči karton, se je zdelo, da Ravenčanom lahko uspe priti do zmage, saj so do konca tekme igrali z igralcem več. Toda kljub terenski premoči in številnim priložnostim se to ni zgodilo.

Gostje so v 86.minuti preko Krasimirja Ivanova Todorova prišli do drugega zadetka in zmage. Ravenčani so v teh minutah vse stavili v napad, saj jim točka ni pomenila nič. Gostje so to v zaključku tekme izkoristili in podaljšali svoje upe za obstanek.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec, ki je bil v vseh sedmih sezonah na trenerski klopi Fužinarja in ki je ob predsedniku kluba Petru Stočku najzaslužnejši, da je Fužinar sedem sezon igral v 2.SNL, je za naš portal povedal naslednje:

“Žal se nam ni izšlo po edinem načrtu. V poštev nam je prišla le zmaga, katera bi nam vsaj do današnje tekme Ilirije še ohranjala upe za obstanek v ligi.
Gledalci so včeraj tako videli zadnjo drugoligaško tekmo na Koroškem in naši igralci, ki jim ne smemo ničesar očitati, kljub velikemu številu zgrešenih priložnosti za gol, so dali zadnje atome moči. Igral se je za drugoligaške razmere zelo gledljiv nogomet. Z gotovostjo lahko trdim, da so si fantje ob želji in volji priigrali ogromno priložnosti, mogoče več kot celo polsezono skupaj na vseh tekmah. Žal žoge nismo mogli ali tudi vedeli spraviti več kot ene za hrbet gostujočemu vratarju, katerega je reševala vratnica in milimetri zgrešenih naših udarcev-zaključkov na gol Taborja. Kot celoten spomladanski del pa smo gole prejemali na prelahek način.”