Uradno odprtje Ravenskih dnevov 2022

Z včerajšnjim dnem se začenja kopica pestrega dogajanja, tudi letos z motom ‘Ravne po vašem okusu’. Po besedah organizatorjev boste deležni zabave, športnih in kulturnih dogodkov, družinskih druženj; prihaja veliki Koroški otroški festival s poudarkom na zaključku razigranega ravenskega poletja, v parku bodo obeležili prihod najmlajših občank in občanov. Dogajanje bodo sklenili v nedeljo, ko bo župan dr. Tomaž Rožen na nedeljsko kosilo in veselo druženje povabil vse seniorje Ravne na Koroškem.

 

Vsi dogodki so brez vstopnine.

Glavni organizator (v zadnjih letih ZKŠTM) že skoraj 20 let bdi nad zabavo v mestu in se skuša z dogodki čim bolj približati izpolnitvi želja za vse okuse. Letos je po premoru zaradi epidemije spet pomislil na vse – od najmlajših do najstarejših, ne glede na to, kam se po letih ali počutju prištevate.

Na mestnem platoju je včeraj potekalo uradno odprtje letošnjih Ravenskih dnevov. Obiskovalce je v imenu organizatorja pozdravil direktor ZKŠTM Dejan Pandel, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen pa se je zahvalil vsem, ki utripajo z mestom, sooblikujejo dogajanje na Ravnah in vsem, ki boste v teh dneh spremljali številne dogodke, za katere so se združili mnogi somišljeniki. Župan je s hvaležnostjo poudaril, da je mesto Ravne na Koroškem ponosno na svojo zgodovino, tradicijo, sodelovanje in pomemben doprinos vsakega posameznika.

Program odprtja je pripadel lanskoletnemu občinskemu nagrajencu Milanu Kamniku z bendom, saj je bil Milan Kamnik ravno eden tistih, ki so na letnem bazenu začeli z dogodki, takrat poimenovanimi ‘Guštanjske noči’.

Zaplesali so člani gostujoče plesne skupine Country lajf ter Plesnega društva KMC pod vodstvom Simone Stopar.

Na stojnicah so se predstavile prostovoljke Koroškega medgeneracijskega centra in pekle odlične in slastne miške.

Celoten program Ravenskih dnevov, na katere vas lepo vabijo, najdete  na povezavi:

http://www.zkstm.si/Recepcija-ZKSTM/Novice-in-obvestila/ArtMID/1977/ArticleID/22535/RAVENSKI-DNEVI-2022-

Vir: Občina Ravne na Koroškem