Umetniški april v Slovenj Gradcu in na Ravnah

April v Koroški galeriji Slovenj Gradec in Galeriji Ravne ponuja pester program otroških ustvarjalnic, novo odprtje razstave koroškega akademskega kiparja Davida Leitingerja na Ravnah ter voden sprehod po KGLU Slovenj Gradec, kjer bodo obiskovalci lahko izvedeli zanimivosti o zgodovini KGLU ter trenutni postavitvi stalne zbirke in razstave Brez priprav (Ex tempore).

BERNEKERJEVA USTVARJALNICA: SKRIVNO SPOROČILO

Galerija Ravne

Petek, 7. april 2017, 16.30–18.00

Po ogledu razstave Štefana Marflaka bodo otroci s kustosinjo pedagoginjo Nino Popič ustvarjali skrita sporočila in ilustracije knjižnih platnic.

DAVID LEITINGER: PLOVNI OBJEKT

Galerija Ravne

21. april–16. junij 2017

Odprtje v petek, 21. april 2017, od 16. do 20. ure.

David Herzog Leitinger je akademski kipar, katerega primaren material ustvarjanja je les. Na razstavi v Galeriji Ravne bodo na ogled maketa, idejne skice in načrti plovila v izdelavi, ki bo kmalu zaplulo po reki Dravi.

BERNEKERJEVA SOBOTNA USTVARJALNICA: ZRCALNE PODOBE

KGLU, Slovenj Gradec

Sobota, 22. april 2017, 10.00–12.00

Po ogledu razstavljenih grafik Bogdana Borčića se bodo otroci s kustosinjo pedagoginjo Nino Popič tudi sami preizkusili v izdelavi grafičnih odtisov.

JAVNO VODSTVO PO ZBIRKAH KGLU IN RAZSTAVI BREZ PRIPRAV

KGLU, Slovenj Gradec

Torek, 25. april 2017, ob 18.00

Obiskovalci se bodo pod vodstvom kustosa Marka Košana sprehodili skozi stalno zbirko KGLU in Razstavo Brez priprav – Slike mednarodnega Ex tempora Obalnih galerij ter mimogrede izvedeli še številne zanimivosti o zgodovini Koroške galerije od njenih začetkov do danes.