Turnir za pokal MO Slovenj Gradec 2024 za mlade nogometaše je za nami

Pretekli vikend smo tudi v NŠ Slovenj Gradec zaključili z našim zimskim turnirjem za velik pokal MO Slovenj Gradec za mlade nogometaše. Skoraj 1000 otrok se je v dveh vikendih na parketu športne dvorane v Slovenj Gradcu in v Mislinji preizkušalo v nogometnem znanju in spretnostih z žogo. Kot smo že zapisali so se prvi vikend pomerile selekcije U7, U12, U8 in U11, pretekli vikend pa je bil rezerviran, v soboto za U9 in U10 – Mislinja, nedelja pa je bila rezervirana za vrhunec letošnjega pokala in srečanje selekcij U13.

 

Kot prve so na parket stopile selekcije v starostni kategoriji U9. V Mislinji se je pomerilo 12 ekip, med njimi dve ekipi domačih nogometašev. Veliko dobrih dvobojev in borbe je na koncu prineslo zmagoslavje ekipi Dravinje, pred ekipo NŠ Slovenj Gradca, Fužinarjem in Radelj. Pohvaliti je potrebno vsa dekleta in fante, še posebej pa si čestitke za borbenost in nepopustljivost zaslužijo vsi naši nogometaši. Popoldne istega dne so se pomerila dekleta in fantje selekcij U10, med njimi kar štiri ekipe slovenjgraških nogometašev, ki so vsi po vrsti kazali, da si zaslužijo priložnost in pozornost.

Spremljali smo lahko zelo lepe in borbene predstave, ki so na koncu prvo mesto prinesle ekipi Korotana, ki je v finalni tekmi premagala domače nogometaše, tretjo mesto so si zaslužili fantje iz NK Dravograd, četrti pa so bili nogometaši iz NK Šmartno. Tudi popoldanske predstave mladih slovenjgraških fantov so popolnoma zadovoljile in navdušile številno občinstvo, pravzaprav so bile tribune vseskozi polne navijačev in podpornikov.

V nedeljo, zadnji tekmovalni dan, so se pred polnimi tribunami slovenjgraške športne dvorane pomerili fantje letnik 2011 in mlajši. Šestnajst ekip je bilo razvrščenih v štiri skupine, med njimi so nastopale kar tri ekipe mladih slovenjgraških nogometašev. Vsi naši nogometaši so se dobro borili in prikazali zavidljivo znanje nogometa, vseeno pa si dve izmed naših ekip, v močnih skupinah, z nekoliko športne smole, nista uspeli priboriti tekmovanja v četrtfinalu tekmovanja. V četrtfinale pa se je prebila tretja ekipa in se z borbeno in požrtvovalno uvrstila med štiri najboljše ekipe turnirja. Fantje so v polfinalni tekmi odigrali tekmo »finala pred finalom«. Gledali smo odličen dvoboj poln preobratov, borbenih dvobojev in akcij, ki se jih ne bi sramovali niti v precej starejših kategorijah. Na
koncu se je v finale zasluženo uvrstil NK Šoštanj, ki je na koncu zasedel drugo mesto, za SK-Treibach, tretji pa so bili nogometaši SV Spittal, naši fantje pa so zasedli četrto mesto. Za kako kvaliteten turnir je šlo pove tudi dejstvo, da se je kar nekaj favoritov poslovilo že v predtekmovanju.

Zahvala velja vsem staršem, podpornikom in navijačem, ki so skozi celoten dan držali odlično navijaško vzdušje na tribunah in kazali podporo mladim fantom na parketu. Pokale za najboljše sta podelila župan g. Tilen Klugler in predsednik kluba David Kašnik.
Na koncu je potrebno pohvaliti vso organizatorsko ekipo, trenerje in tudi starše, ki so vse dni aktivno sodelovali pri dejavnostih in tako pomagali, da smo uspeli zaključiti še enega izmed dogodkov, ki bodo otrokom zagotovo ostali v spominu. Vse tekme si je bilo mogoče ogledati tudi preko spleta, ponosno lahko povemo, da smo dosegli število 18.000 ogledov, kar je zagotovo zavidljiva številka in še en dokaz, da jo nogomet mladih vseeno tisti, na katerega je potrebno staviti v prihodnosti. Pri pogostitvi so nam pomagali tudi Pekarna Zorman, Mesarija Cehner in Restavraciji Preša, za kar naj še enkrat velja velika zahvala, prav tako podjetju Triller Pokali za vso dolgoletno pomoč pri izvedbi te prireditve.

Med prebiranjem vseh vaših odzivov na spletu smo naleteli tudi na enega, ki ga je zapisal naš trener Dragoljub Živadinović, govori pa o tem, da je opazil, da se nekateri, na srečo manjšinski starši, pa tudi kakšni trenerji, na tekmah in turnirjih obnašajo precej neprimerno za starostne kategorije v katerih sodelujejo. Kričanje na sodnike in izvajanje pritiska na otroke zagotovo ne sodi na igrišča. Starši in trenerji se moramo zavedati, da moramo biti vzor otrokom, otroci pa morajo uživati v igri in se učiti, da je igrajo proti športnemu nasprotniku in ne sovražniku. Vsi skupaj se moramo neprestano učiti
spoštovanja in fair – playa, hkrati pa pomagati otrokom, da postanejo dobre osebe. To je edino kar šteje. Če pa bo kateri od otrok postal vrhunski igralec, bomo toliko bolj veseli za vsakega izmed njih. Medalje in pokali se pozabijo naslednji dan, če pa si človek, si človek za celo življenje.

Veseli smo, da skupaj s trenerji uspevamo tudi na gradnji odnosa s starši in da je takih primerov, kot jih opisuje »Šele« pri nas zelo malo ali skoraj nič. Tudi po tem se kaže nivo in naša pot, ki jo želimo začrtati našim mladim nogometašem. Hvala še enkrat vsem skupaj, verjamemo, da smo mogoče koga tudi pozabili omeniti, ampak res smo hvaležni in ponosni na vse, kar smo za mlade pričarali v zadnjih tednih.

NK Slovenj Gradec