Trienale sodobne umetnosti na Koroškem

Razstava Trienale sodobne umetnosti na Koroškem – TSUNK, odprtje katere bo v četrtek, 12. aprila, ob 18. uri, prinaša vpogled v ustvarjanje na področju vizualne umetnosti koroških ustvarjalcev v zadnjih treh letih. S svojimi deli se bo predstavilo 40 sodelujočih ustvarjalcev, ki ustvarjajo v različnih vizualnih medijih.

V skladu s poslanstvom Koroške galerije likovnih umetnosti, da spremlja in raziskuje aktualno umetniško produkcijo na območju Koroške ter širše, so k sodelovanju na tokratni razstavi povabili izbrane umetnike, ki živijo in ustvarjajo na Koroškem, poleg njih pa tudi tiste, ki so na tak ali drugačen način povezani s Koroško.

Na razstavi se bodo skozi različne vizualne medije predstavili umetniki vseh generacij, in sicer s tematiko, ki jo tudi sicer raziskujejo in izražajo skozi svoja dela. Poleg še vedno prevladujočega slikarskega medija je v zadnjem obdobju opazen porast zanimivih fotografskih pristopov predvsem mlajših avtorjev, ki se bodo v okviru razstave TSUNK v večjem obsegu tokrat predstavili prvič, poleg njih pa so na razstavi zastopani tudi kiparji, grafiki in videoustvarjalci. Raznolikost avtorskih pristopov se kaže v pestri paleti umetniških izpovedi ter v motivni oziroma vsebinski raznovrstnosti.

Sodelujoči avtorji:

Maruša Aberšek, Franc Berhtold, Stojan Brezočnik, Kaja Brezočnik, Vid Brezočnik, Katja Felle, Gustav Gnamuš, Katja Goljat, David Herzog Leitinger, Anja Jerčič Jakob, Tomo Jeseničnik, Blanka Kefer, Jernej Kovač Myint, Benjamin Kumprej, Laura Kumprej, Stanislav Makuc, Štefan Marflak, Robert Marin, Jure Markota, Zoran Ogrinc, Andrej Praznik, Anastazija Pirnat, Uroš Potočnik, Maja Pučl, Luka Popič, Tjaša Rener, Anton Repnik, Janez Repnik, Jerneja Smolnikar, Lucija Stramec, Lorenka Stropnik, Maja Šivec, Boštjan Temniker, Aphra Tesla, Milan Unkovič, Tadej Vaukman, Aljaž Velički, Tanja Vergles, Sašo Vrabič, Uroš Zavodnik.

Kustosi razstave: Katarina Hergold Germ, Jernej Kožar, Maša Špiler

Razstava bo na ogled do 27. maja.