Tretja zaporedna zmaga Korotana

Nogometaši Korotana so v 6.krogu 3.SNL vzhod na Prevaljah premagali Krško s 4:2. Zmagali so tretjič zapored, tokrat proti ekipi, ki se bori za vrh tabele. Še bolj pomembno pa je to, da so znova prikazali odlično igro z veliko goli, tokrat so štirikrat zatresli mrežo. Prav neučinkovitost je bila v prvih treh tekmah največji problem nogometašev trenerja Tina Kuzme, v prvih treh tekmah so zadeli le enkrat. V zadnjih treh tekmah pa so kar enajstkrat zadeli nasprotnikovo mrežo. Z novimi tremi točkami je Korotan sedaj na petem mestu z desetimi točkami, šest točk za vodilno Dravo.

 

Tekma se za Prevaljčane ni začela najbolje. Gostje so že v 10.minuti povedli, strelec je bil Abdul Haq-Ellington.

Domači so se nato le zbrali in do polčasa spreobrnili rezultat v svojo korist. Zadela sta Kan Kovač v 15. in Urh Grešovnik v 35.minuti.

V drugem polčasu Korotan ni popustil ravno nasprotno. Po zadetkih Kana Kovača v 56. in Andraža Bijola v 71. minuti je povedel s 4:1. Tekma je bila odločena, gostje so z golom Tomaža Zakrajška v 73.minuti uspeli le oblažiti poraz.

Trener Tin Kuzma je po tekmi za naš portal povedal naslednje:

“Vesel sem, da fantje držijo skupaj in izpolnjujejo navodila. Pozitivna energija se čuti znotraj slačilnice in okrog kluba. V nedeljo nas čaka težko gostovanje v Šmartnem. Vsak vikend se moramo na novo dokazovati.”