Tomaž Gantar na Koroškem: situacija v drugem valu je hujša kot v prvem, okužbe v CUDV predstavljajo veliko težavo

Minister za zdravje Tomaž Gantar je bil v sklopu vladnega obiska v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem in Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. Gantar je ob obisku CUDV Črna dejal, da okužbe predstavljajo veliko težavo.

Foto: Ministrstvo za zdravje

V sklopu obiska je minister za zdravje Tomaž Gantar najprej obiskal Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer se je srečal z vršilko dolžnosti direktorico Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Alenko Jezernik Skudnik, člani uprave ter predstojniki oddelkov in enot bolnišnice.

Foto: Ministrstvo za zdravje

Gantar je po obisku bolnišnice izpostavil, da so bili pogovori uspešni. »V Sloveniji je situacija v drugem valu hujša kot v prvem valu. Podobno se dogaja v drugih evropskih državah, primerjalno v Evropi smo na sredini, med 30 državami smo na 15 mestu. Kar pa nas skrbi za Slovenijo, je trend rasti okuženih in zato se sprejemajo dodatni ukrepi,« je povedal minister. Dodal je, da je zdravstvo na drugi val pripravljeno. »Najprej je bil pripravljen državni načrt in tudi načrt ministrstva za zdravje ter načrti izvajalcev. Dokumenti so dobro pripravljeni. Sedaj se od vseh nas pričakuje, da bomo te načrte tudi izvajali. O tem smo se pogovarjali danes v Splošni bolnici Slovenj Gradec in v kolikor bo potrebno, bomo te dogovore tudi realizirali,« je dejal Gantar.

Foto: Ministrstvo za zdravje

Okužbe v CUDV predstavljajo veliko težavo

Sledil je še obisk Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem, kjer se je Tomaž Gantar seznanil s stanjem COVID-19 bolnikov v Mežiški dolini ter vsebine dela in pomanjkanjem družinskih zdravnikov. Minister je nato odšel še na srečanje s predstavniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, kjer je okužb na območju največ. »Odredba o razglasitvi območja Črne na Koroškem kot ogroženo območje je namenjena lažjemu premeščanju kadrov, ki jih v tem času primanjkuje,« je dejal Gantar in dodal, da okužbe v CUDV predstavljajo veliko težavo.