Tine Urnaut začenja z odbojkarskim kampom na Ravnah

Jutri, 2. julija, se na Ravnah na Koroškem začenja odbojkarski kamp pod vodstvom kapetana slovenske odbojkarske reprezentance Tineta Urnauta in njegove ekipe, trajal pa bo vse do sobote, 8. julija.

Vse kapacitete kampa so zapolnjene

Jutri se že drugo leto zapovrstjo začenja Odbojkarski kamp Tineta Urnauta, kapetana slovenske odbojkarske reprezentance in njegove izkušene trenerske ekipe. Aktivnosti kampa se bodo odvijale na površinah Športnega centra Ravne na Koroškem, pogoje za odbojko in preostale športne aktivnosti ravenskega centra je pohvalil tudi sam Tine Urnaut. Mladi odbojkarji in odbojkarice bodo v pestrem programu poleg dveh dnevnih treningov deležni tudi različnih aktivnosti, kot so denimo odbojka na mivki, odbojka v vodi, večerni pohod s svetilkami, potapljanje, plezanje, družabne igre, karaoke, ustvarjalne delavnice in drugo.

Namen kampa je, da osnovnošolci, perspektivni odbojkarji, svoje znanje igranja odbojke nadgradijo in poglobijo, poleg tega pa jim kamp omogoča igranje dvoranske odbojke tudi izven sezone, torej v času počitnic, ko klubi ne izvajajo rednih treningov. Vse kapacitete, ki jih organizatorji kampa nudijo, so zapolnjene, celotedenskega dogodka se bo udeležilo prek 70 otrok, so zapisali v sporočilu za javnost.

Uradno odprtje kampa bo v ponedeljek, 3. julija, dostopno pa bo tudi javnosti. Poleg odprtja samega kampa bodo otvorili tudi novo igrišče za odbojko na mivki, sledi pa premierna ekshibicijska tekma izvrstnih odbojkarjev.

»Tako organizacijsko kot vsebinsko se obeta odličen odbojkarski kamp.«

Tako je za javnost dejal direktor ravenskega ZKŠTM-ja Aleš Logar. Ob tem pa upa, da se bo Urnautova ekipa vračala s kampom na Ravne še v prihodnjih letih. ZKŠTM namreč sodeluje z Urnautovo ekipo pri organizaciji dogodka. Mladi odbojkarski upi bodo svoje znanje odbojke izpopolnjevali z vrhunsko trenersko ekipo. Organizatorji so povabili trenerje Adolfa Urnauta, bivšega trenerja številnih moških in ženskih klubskih ekip v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji, Andreja Urnauta, trenerja odbojkarskega kluba Shanks Guibertin iz Belgije, s trenerskimi izkušnjami v klubih v Sloveniji, Belgiji, Nemčiji in v državni reprezentanci Hrvaške, Barbaro Drevenšek, bivšo igralko, trenerko mlajših selekcij in sodnico, Gašperja Ribiča, trenerja moške in ženske ekipe OK Calcit Ljubljana, Jeleno Ščerbakovo, trenerko mlajših kategorij in bivšo klubsko igralko ekip v Rusiji, na Hrvaškem in v Franciji, Leonarda Bariča, trenerja moških ekip v Sloveniji, Franciji, Avstriji, ZAE in na Hrvaškem, Matjaža Urnauta, igralca in trenerja ekipe Saint Louis iz Francije, in Urško Skarlovnik, profesorico športne vzgoje, sodnico, bivšo članico strokovnega sveta pri Odbojkarski zvezi Slovenije.

jp