Tine Kotnik iz KK Celje prestopil v prvo francosko ligo

Košarkar Tine Kotnik iz Raven na Koroškem je iz Košarkarskega kluba Celje prestopil v francoskega prvoligaša Boulazac Basket Dordogne. S 5. avgustom je 19-letni Ravenčan pričel s treningi in pripravami na prihajajočo sezono, ki se prične čez približno šest tednov.

 

Mladi košarkar Tine Kotnik iz Raven na Koroškem se je po treh sezonah v KK Celje preselil v francosko prvo ligo. V Boulazac Basket Dordogne so ga pripeljali uspehi minulih sezon v Celju. »S pomočjo Miloša Sagadina in posnetkov igre minule sezone so me v Franciji opazili in ponudili pogodbo,« pravi Tine Kotnik.  

Tine Kotnik

S 5. avgustom je 19-letni Ravenčan pričel z aktivnimi treningi in pripravami na prihajajočo sezono, ki se prične čez približno šest tednov. »Sami treningi se od teh v Celju ne razlikujejo prav dosti, velika razlika pa je v pogojih treningov. Tukaj so boljše dvorane, kvalitetnejši trenerji, na treningih so prisotni tudi fizioterapevti in zdravnik,« opiše Tine Kotnik.

Francoska košarkarska liga je poleg španske in grške ena najmočnejših košarkarskih lig v Evropi, prestop v Boulazac Basket Dordogne je za Tineta Kotnika velik uspeh. Lansko sezono so zaključili na 10. mestu, v prihajajočo sezono pa vstopajo z željo, da dosežejo najmanj 8. mesto v ligi in se s tem uvrstijo v končnico.

Več o košarkarski poti Tineta Kotnika pa si lahko preberete v intervjuju na tej povezavi.