Tina Maze: »Vsak konec ima nov začetek!«

Tina Maze je pred začetkom sezone na novinarski konferenci v Söldnu odgovorila na težko pričakovano vprašanje vseh ljubiteljev alpskega smučanja in njenih podpornikov o koncu smučarske kariere, ki ga bo okronala z današnjim nastopom na Zlati lisici 2017. Že lansko sezono 2015/2016 smo lahko ob njeni odločitvi, da bo to sezona premora in počitka, sklepali, da se njena kariera bliža koncu. Letošnjo sezono pa je to uradno, čeprav se je v teh dneh še vedno ugibalo, ali si lahko Mazejeva danes tudi premisli in še za kakšno leto ali dve nadaljuje. 26-kratna zmagovalka na tekmah svetovnega pokala in dvakratna olimpijska prvakinja pa se od športne kariere poslavlja z besedami »Vsak konec ima nov začetek«, seveda pa se ji za prihodnost že ponujajo številne priložnosti.

https://store.zlatarnacelje.si/

Tino ima rada kamera, je med najbolj iskanimi fotomodeli

Že med smučarsko kariero je Tina aktivno delovala na poslovnem področju in v promociji, kar se kaže predvsem v številnih reklamnih nastopih, tako na fotografijah kot tudi v televizijskih oglasih, posnela pa je tudi videospot za svojo avtorsko pesem z naslovom »My way«.

Poleg izvrstnih nastopov na snežnih strminah pa se 33-letna Črnjanka odlično odreže tudi pred kamerami in fotografskimi objektivi. Rezultat sodelovanja z gigantskimi podjetji, kot so Milka, Fila, BMW, Zlatarna Celje in drugi, so profesionalne fotografije, kjer Tina odigra vlogo fotomodela bolje kot marsikateri profesionalni modeli, ki si s poziranjem služijo kruh. Najbolj odmevna promocijska fotografija Tine pa je reklama za podjetje Stockli, ki proizvaja smuči, s katerimi je Črnjanka žela neverjetne uspehe in osvojila planetarno medijsko pozornost.

Njena fotogeničnost vznemirja najboljše profesionalne fotografe na svetu. Opazil jo je tudi svetovno znani pevec, ki je pred nekaj leti napolnil dvorano v ljubljanskih Stožicah, Bryan Adams, ki pa je hkrati odličen fotograf. V objektiv je ujel portrete Milkinih zvezdnic alpskega smučanja, na fotografijah pa izstopa naravna lepota tekmovalk, med katerimi je bila v ospredju prav naša šampionka.

https://store.zlatarnacelje.si/

Komentatorska kariera na Eurosportu

Poleg dobrega poziranja pa je Tina Maze po besedah Petra Huttona, izvršnega direktorja športnega omrežja Eurosport, »najbolj kvalificirana oseba na planetu« za strokovno komentiranje alpskega smučanja. Tako bo kot strokovna komentatorka alpskega smučanja za oddaje na Eurosportu pred in po tekmah komentirala dogajanje na snežnih strminah. Pri Eurosportu so navdušeni nad sodelovanjem z Mazejevo, saj so mnenja, da lahko približa šport gledalcem in s svojim znanjem izboljša kakovost prenosa in analiz. Tudi Tina je nad sodelovanjem z Eurosportom navdušena, saj bo tako ostala del športne panoge, katere zgodovino je pisala tudi sama.

Odlično poslovno prihodnost pa koroški smučarki, ki je obiskovala ravensko gimnazijo, omogoča odlično znanje kar nekaj svetovnih jezikov. V teh letih smo jo lahko spremljali, kako v tekoči nemščini, angleščini ali italijanščini odgovarja novinarjem, in tako bomo sedaj za ogled smučarskih tekem na televizijskih prenosnikih pač poiskali športni kanal Eurosport in se ne bomo več mučili s poslušanjem naših komentatorjev.

Jon Petek