Tilen Hudrap: ‘Ljudje so se odzvali nadpovprečno, recimo da je v končni fazi to največ, kar šteje’

V okviru turneje 40 years LIVE World Tour je včeraj v Ljubljani nastopila ameriška heavy metal skupina W.A.S.P. Gre za skupino, ki je višek popularnosti dosegla v drugi polovici osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so bili W.A.S.P. dejansko ena najboljših skupin te zvrsti na svetu. V nabito polni dvorani Kino Šiška je bilo vzdušje res vrhunsko. Številno občinstvo je lahko poslušalo največje hite skupine, kot so L.O.V.E. Machine, Wild Child, Animal, The Real Me, I Wanna Be Somebody. Večino pesmi je znalo na pamet, predvsem pri refrenih je publika ves čas aktivno sodelovala. Res pa je, da si je marsikdo želel še mnogo več. Zaradi problemov s hrbtom vodje skupine Blackieja Lawlessa je koncert trajal le uro in petnajst minut. Lawlessa, ki je ves koncert presedel na stolu in se praktično ni gibal, velja vseeno pohvaliti. Kljub bolečinam je zdržal do konca, ob koncu koncerta se je oboževalcem zahvalil za podporo skozi vsa ta leta.

Med množico gledalcev smo srečali tudi najbolj znanega in najuspešnejšega slovenskega ‘heavy metalca’ vseh časov Tilena Hudrapa, ki je še pred kratkim igral pri nemški skupini U.D.O., ki jo vodi legendarni Udo Dirkschneider. Za naš portal je povedal naslednje:

“Blackie Lawless na sedežu pred mikrofonom? Tega si nihče ni predstavljal, a vendar se je zgodilo. ‘Staroselec’ se je pojavil v sedečem položaju zaradi težav s hrbtenico in oddelal celoten koncert z vprašljivo vsebino. Ljudje (marsikdo je band videl prvič v življenju) so se odzvali nadpovprečno, recimo da je v končni fazi to največ, kar šteje.”

Pohvaliti velja tudi organizatorja koncerta Veseli Dihurčki/Dirty Skunks, da je uspel v Ljubljano pripeljati tako renomirano skupino. Že v kratkem, 2.junija, pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji thrash metala, saj v Ljubljani gostujejo trije velikani te zvrsti, Testament, Voivod in Exodus. Tudi ta koncert organizira Ekipa KD Veseli Dihurčki/Dirty Skunks.