Telekom Slovenije in Xiaomi sta predala donacijo 5.000 evrov društvu OnkoMan

Telekom Slovenije in Xiaomi sta z donacijo v višini 5.000 evrov podprla aktivnosti, ki jih za ozaveščanje o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja raka izvaja Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan. Donacijo sta Mateju Pečovniku, predsedniku društva, predala Goran Mudrovčić, generalni direktor Xiaomija za Slovenijo in Hrvaško, in Alan Šćuric, vodja tržnega komuniciranja v Telekomu Slovenije.

 

Letos društvo svoje aktivnosti namenja predvsem ozaveščanju moških o raku prebavil, ki se ga pogosto odkrije prepozno zaradi slabšega poznavanja znakov, slabše ozaveščenosti in stigmatizacije. S pravočasno diagnozo je uspešnost zdravljenja veliko večja, zato je pomembno, da se ob kakršni koli nenavadni spremembi, ki jo zaznamo v telesu ali počutju, čim prej posvetujemo z zdravnikom.

»Moški se slabše odzivamo na vabila v okviru nacionalnega presejalnega programa Svit, ki je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju predrakavih sprememb ter raka na debelem črevesju in danki. Ocenjujemo pa, da smo z letošnjo kampanjo vendarle še malo bolj prebili “moško lupino” in da smo na dobri poti k temu, da bomo tudi moški v prihodnje bolj “klepetulje”, če bomo zboleli za rakavimi obolenji. Z letošnjo kampanjo smo želeli opozoriti na to, kako pomembna je hitra reakcija na neprimerno sranje. Moški takoj odreagiramo, ko nastane sranje s tem, če se nam, na primer, pokvari mobitel; v tem primeru gremo takoj iskat drugega. Z letošnjo akcijo smo jim položili na dušo, naj takoj odreagirajo in obiščejo zdravnika, tudi v primeru, če pri sebi opazijo znake, ki se ponavljajo dlje časa, saj imajo le tako visoke možnosti za popolno ozdravitev in odlično kakovost življenja po bolezni,« je ob prejemu donacije izpostavil Matej Pečovnik, predsednik društva OnkoMan.

»S ponosom sodelujemo v tej akciji, ki ne le spodbuja preventivno ravnanje, temveč tudi osvešča o pomembni tematiki. Za nas je zdravje ključna vrednota, ki jo izjemno cenimo, zato smo se tudi letos z veseljem pridružili tej pomembni pobudi. Tudi Xiaomi se namreč trudi neprestano izboljševati kakovost življenja naših uporabnikov s pomočjo naših izdelkov,« je povedal generalni direktor Xiaomija za Slovenijo in Hrvaško, Goran Mudrovčić.

»Vsak si želi biti zdrav, vendar je rak nepredvidljiva in zahtevna bolezen. Zato je izredno pomembno, da imamo pri tem podporo in pomoč, kot to počnejo v društvu OnkoMan. Veliko nam pomeni, da kot odgovorno podjetje tudi mi prispevamo svoj delež k zavedanju o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja raka pri moških,« je dejal Alan Šćuric, vodja tržnega komuniciranja v Telekomu Slovenije.

Telekom Slovenije in Xiaomi sta v okviru aktivnosti pripravila posebno akcijsko ponudbo dveh mobitelov, in sicer Redmi 12C 128 GB in Xiaomi 13T Pro, kupci mobitelov pa so prispevali k skupni donaciji. Akcijska mobitela sta pri Telekomu Slovenije do konca novembra na voljo kot Modri Fon meseca. Ob vezavi za 24 mesecev z obročnim plačilom kupnine v 24 zaporednih mesečnih obrokih je Redmi 12C 128 GB na voljo že za 48 evrov, Xiaomi 13T Pro pa za 672 evrov.