Štrudelj za ravenske gasilce

Že ves mesec julij otroci na Ravnah sooblikujejo skupne poletne počitnice v sklopu projekta Razigrano ravensko poletje, ki ga občina Ravne na Koroškem organizira letos prvič in izvaja s pomočjo javnih zavodov s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in športa, katerih ustanoviteljica je, pod okriljem glavnega koordinatorja – Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem, z zakonito zastopnico Marjano Kamnik.

 

Otroci od prvega do tretjega razreda OŠ, vključeni v program, s pomočjo strokovnih mentorjev raziskujejo Ravne in okolico, se zabavajo, ukvarjajo s športom, na zabaven način učijo novih znanj in veščin ter predvsem aktivno preživljajo svoje počitniške dneve med vrstniki in snujejo nova prijateljstva.

Vsa Slovenija je te dni z zaskrbljenostjo opazovala dogajanje na Krasu, ki so ga prizadeli največji požari v več kot 30-letni zgodovini naše države in z rdečim petelinom so se borili mnogi gasilci iz Slovenije in tujine. Klicu na pomoč so se nesebično in brez oklevanja odzvali tudi KOROŠKI gasilci.

PGD Ravne, PDG Kotlje in Koroški gasilski zavod.

Zato so se otroci in njihovi tedenski mentorici Mateja Hovnik in Tina Slemnik skupaj s KMC odločili, da gasilce presenetijo in se jim zahvalijo za vso požrtvovalno delo, njihovo moč in voljo.

Otroci so za gasilce ustvarili prave umetnine, članica KMC, gospa Metka, jim je spekla slasten štrudelj, nato pa so jih nenapovedano presenetili pred Koroškim gasilskim zavodom in v Kotljah.

Gasilci so jih z veseljem sprejeli, se zahvalili in si vzeli tudi čas, da so otrokom predstavili svoje delo in razkazali gasilska vozila.

Znova so dokazali, da gasilstvo ni le poklic, ampak poslanstvo in način življenja, ki ga lahko opravljajo le ljudje z velikim srcem. Za njihova pogumna dejanja, čut do sočloveka, pripadnost in tovarištvo se jim vsi skupaj iskreno zahvaljujemo in izražamo globoko spoštovanje in poklon.

Vir: Občina Ravne na Koroškem