ŠTREKNA – nekdaj železniška proga, danes pa kolesarska pot

Slednjič se bo le odprla varna kolesarska povezava med Mislinjsko in Saleško dolino  in znova se bo “kadilo in pihalo” skozi Hudo luknjo od Vinske gore/Velenja preko Doliča/Mislinje do Slovenj Gradca in naprej proti Dravogradu in Labodu/Lavmundu v Avstriji.  Filatelisti Koroškega filatelističnega  društva Ravne na Koroškem smo sklenili, da bomo trajno obeležili ta trenutek. Vabljeni na teren in na pošto 3320 Velenje.
Za dolgo pričakovano odprtje kolesarske poti po trasi nekdanje železnice, ki se bo zgodila v petek 17.5.2024 vam tako predstavljamo novo filatelistično izdajo, ki je nastala v sodelovanju Zavoda za turizem Šaleške doline, Mestne občine Velenje in našega društva.

Filatelistična izdaja zajema dotisk na kuverti (fotografija Katarina Ostruh), priložnostne poštne znamke iz serije Ljubezen s kolesarskim motivom in priložnostnega poštnega žiga z motivom kolesarske poti “ŠTREKNA”, ki v spodnjem delu prikazuje tire, zgoraj pa del kolesa. Oblikovanje priložnostnega poštnega žiga je delo domačega velenjskega filatelista Matjaža Šaleja.

V ta namen je v avli pošte 3320 Velenje postavljena filatelistična razstava na temo železnice, ki vsebuje material z motivi s trasa celotne nekdanje železniške proge Velenje – Dravograd (kuverte, znamke, žigi, razglednice…). Razstavo je pripravil član KFD Marjan Merkač.

Vabljeni na ogled razstave vse do konca avgusta.

Koroško filatelistično društvo

Povezave:

www.kfd.si

www.facebook.com/filatelija