Stanovalci Doma Hmelina se vračajo v Radlje, v slovenjgraški bolnišnici so kapacitete polne

Okuženi stanovalci Doma starejših Hmelina so se včeraj vrnili iz Topolšice nazaj v Radlje. 27 okuženih stanovalcev je v rdeči coni, pet pa v bolnišnici. V Koroškem domu starostnikov se stanje umirja, veliko stanovalcev je okužbo prebolelo. V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so kapacitete polne, okuženih je tudi veliko zaposlenih.

 

46 stanovalcev doma Hmelina je bilo včeraj premeščenih iz Topolšice nazaj v prostore doma v Radljah, saj so ozdraveli. V termah so zanje skrbeli zaposleni iz radeljskega doma, za katere je vodstvo doma uredilo nastanitev v kapacitetah Term Topolšica, poroča STA. Pri oskrbi stanovalcev pa so zaposlenim pomagali zdravstveni tehniki in diplomirana sestra iz term ter študenti zdravstvenih smeri.

Za zdaj je okuženih 27 stanovalcev, ki so v rdeči coni doma, pet okuženih stanovalcev pa je v bolnišnici, zaradi okužb pa je odsotnih 13 zaposlenih.

Tudi v Koroškem domu starostnikov Črneče se okužbe umirjajo, veliko stanovalcev je okužbo prebolelo in se počutijo dobro, so včeraj sporočili iz doma. Okužbo trenutno preboleva 50 stanovalcev, od tega so trije na zdravljenju v bolnišnici, veliko težavo pa jim predstavljajo okužbe med zaposlenimi. Največji problem je veliko okužb med zaposlenimi, trenutno jih je v bolniškem staležu 15,” sporočajo iz KDS Črneče. Trenutno imamo v ” beli coni” doma 118 stanovalcev in stanovalk. En oddelek imamo organiziran še vedno kot ” siva cona”. Zaposleni ves čas dajejo vse od sebe in s svojo požrtvovalnostjo, kljub izčrpanosti, nudijo stanovalcem vse, kar potrebujejo,” še dodajajo.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pa so trenutno zasedene vse kapacitete za zdravljenje bolnikov s covid-19. “Kapacitete COVID oddelka so povsem zapolnjene, trenutno zdravimo 57 bolnikov. Na »navadnem« oddelku je povprečna starost 73 let, prevladujejo moški (67%), kar 88% bolnikov na navadnem oddelku ima več kot 3 pomembna spremljajoča kronična obolenja. Intenzivno zdravljenje potrebuje 8 bolnikov, tudi tu prevladujejo moški (62%), povprečna starost je 67 let, v tej skupini ima več kot 3 pomembna spremljajoča kronična obolenja 62% bolnikov,” sporočajo iz bolnišnice, kjer ponovno beležijo povečano število okužb med zaposlenimi, saj je trenutno odsotnih kar 53 zaposlenih.