‘Spreminjamo Ravne-Dan za zdravje’

Občina Ravne na Koroškem se bo letos pridružila vseslovenski akciji »Dan za spremembe«, ki ga že štirinajsto leto organizira Slovenska filantropija– Združenje za promocijo prostovoljstva. V letošnjem letu ta akcija poteka v soboto, 22. aprila 2023. V soboto, 22. aprila 2023, ob 10.00 na Mestni tržnici Ravne bomo skupaj s prostovoljci širili sporočilo Za(čutimo) dobro.

 

V okviru »Dneva za spremembe – Za(čutimo) dobro in dneva za zdravje je organiziranih več različnih akcij, v katere se lahko vključite:

OBČINSKA ČISTILNA AKCIJA
Akcija bo potekala od 8. do 11. ure na različnih lokacijah.
SREČANJE OB STOJNICI
Stojnice z različnimi organizacijami in društvi, ki delujejo na prostovoljstvu in nudijo nasvete o zdravju, bodo potekale od 11. do 13. ure na Mestni tržnici Ravne.
Spremljevalni kulturni program otrok Vrtca Ravne ter osnovnih šol in srednjih šol. Nagovoril nas bo župan dr. Tomaž Rožen.
DAN ZA SPREMEMBE, KI LETOS POTEKA POD SLOGANOM ZA(ČUTIMO) DOBRO. Začutili smo dobro. Ideja je uspela. Seveda ob pomoči in sodelovanju vseh. Velika slika, ki so jo narisali v vrtcu in vseh treh osnovnih šolah. Slika, ki jo sestavljajo utrinki iz Prežihovih del. Slika, ki hkrati obeležuje letošnje Prežihovo leto, saj letos mineva 130 let od
rojstva našega pisatelja. Slika, ki nosi posebno dobrodelno noto, saj bo denar namenjen šolskemu skladu in pomoči tistim otrokom, ki jo potrebujejo. Slika bo v Prežihovem letu 2023 potovala po vseh javnih ustanovah naše občine, kjer bo na ogled meščanom in drugim obiskovalcem našega mesta.

Za to lepo in z veliko srčnostjo naslikano sliko se je zbralo 1.000 evrov, kupnina slike, bo podarjena vrtčevskemu in šolskim skladom občine Ravne na Koroškem in se deli in vsaka od osnovnih šol in vrtec prejme 250 evrov v šolski sklad z namenom pomagati tistim, ki to potrebujejo.

Vabljeni, da se nam pridružite in predstavite svojo dejavnost na stojnicah.

Kontakt za informacije: [email protected]
GSM: 040 639 780