Spar Slovenija je daroval več kot tono hrane za zapuščene živali s poplavljenih območij

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu svoje tradicionalne akcije »Veseli repki, iskreni nasmehi« že enajsto leto zapored obdarovalo male štirinožne prijatelje. Oktobra, ko obeležujemo svetovni dan živali, so v sodelovanju z dobavitelji zbrali hrano in priboljške ter z njimi razveselili pse in mačke iz štirih izbranih društev, ki so pomagala in še pomagajo živalim na poplavljenih območjih.

V času poletnih poplav, ki so prizadele Slovenijo, se v stiski niso znašli le ljudje, temveč tudi številni štirinožci, ki so bili v teh trenutkih še posebej ranljivi in odvisni od človeške pomoči. Nekatere kosmatince so okoliščine privedle do tega, da so se ločili od svojega lastnika, kar jim je povzročilo dodatno stisko in tesnobo. V tem obdobju so jim na pomoč priskočile dobrodelne neprofitne organizacije, ki oskrbujejo zapuščene in pomoči potrebne živali in katerih delovanje je povečini prostovoljno, zato so odvisne od donacij in podpornikov.

V okviru svetovnega dneva živali, ki je namenjen ozaveščanju javnosti o živalih kot čutečih bitjih in o odgovorni skrbi zanje, je v Sparu ta mesec že enajsto leto zapored potekala dobrodelna akcija »Veseli repki, iskreni nasmehi.« Skupaj z dobavitelji so s hrano in priboljški razveselili zapuščene mačke in pse. Podjetje je donacijo razporedilo med štiri izbrane organizacije: Zavod Zadnje upanjeDruštvo Reks in MilaDruštvo proti mučenju živali Koroške ter Društvo za zaščito živali Posavje.

Ob svetovnem dnevu živali so na Spletno mesto državne uprave zapisali: »Zmotno je mišljenje, da se dogajanja ob svetovnem dnevu živali nanašajo samo na lastnike živali. Zaščita živali je vrednota slovenske družbe, zapisana v Ustavi Republike Slovenije, in je dolžnost vsakogar. Pomembno je da, se živali sprejema kot bitja, ki z nami živijo od nekdaj in bodo z nami vselej. Dolžnost vseh državljanov pa je, da to sožitje vzdržujejo in ga iz generacije v generacijo izboljšujejo.«*

* Vir: Danes je svetovni dan živali | GOV.SI