Soba pobega Enigmarium v Slovenj Gradcu

Svetovna atrakcija v Slovenj gradcu: Spotur Slovenj Gradec in Escape Room Enigmarium® predstavljata prvi escape room na Koroškem, kjer so, kot je pri Enigmariumu že v navadi, zgodba, ambient, uganke in naloge povsem zlite z resnično mestno zgodovino. Čaka vas igra, polna izzivov in preobratov v eni najbolj scenografsko dovršenih sob pobega! Bo morda prav tebi in tvoji ekipi uspelo odkodirati pot do skrivnega zaklada, ki naj bi se menda nahajal v pristni srednjeveški kovnici sredi Slovenj Gradca?

 

Odkrij skrivnosti Slovenj Gradca v napeti pustolovski igri na prostem!  S pomočjo skrivnostne, sedemkrat zapečatene knjige skrivnega združenja razkrij zapuščino nekdanjih mestnih veljakov in se ob raziskovanju starega mestega jedra izvrstno zabavaj. Ti bo uspelo dešifrirati, kakšno sporočilo skriva skrivnostna knjiga?

Elizabetin zaklad: Zgodba

Izjemno vplivni vojvode in grofje Andeški so ustanovili Slovenj Gradec. Leta 1251 je Andeški grof Bertold V. posvetil prvo cerkev, posvečeno sveti Elizabeti, svoji nečakinji Elizabeti Ogrski, rojeni leta 1207, ki pa je umrla, stara komaj 24 let. Njeno življenje je bilo polno težkih preizkušenj, v katerem se je odrekla vsemu posvetnemu in se je povsem predala svojemu poslanstvu: razdajala se je za revne in uboge, ter jim zapustila vse svoje premoženje. Na njenem grobu naj bi se že naslednji dan po pogrebu začeli goditi čudeži, zato jo je papež komaj štiri leta po smrti razglasil za svetnico.

Ena od njenih legend pravi, “da je nekoč svojim oskrbovancem nesla kruha v predpasniku in se srečala s tastom Henrikom. Na njegovo vprašanje, kaj da nosi v predpasniku, je odgovorila, da nosi vrtnice, da ji ne bi prepovedali dobrodelno delovanje. Ko je predpasnik razširila, so notri videli res sredi mrzle zime dišeče in cvetoče vrtnice.”

Govori pa se tudi, po neki drugi legendi, da je Elizabeta od samega gospoda Boga dobila v dar dragoceno krono, razkošno obleko ter dragulje. Ni želela, da bi po njeni smrti vse to prišlo v neprave roke, zato je bogastvo skrbno skrila, zakodirala in zaklenila.

Morda prav tu v Slovenj Gradcu, zibelki rokodelcev, obrtnikov, skladateljev, glasbenikov, slikarjev in kiparjev?

Morda bo prav tebi in tvoji ekipi uspelo odkodirati  pot do skrivnega prostora, ki naj bi se menda nahajal v sami srednjeveški kovnici? Kaj, če se prav tam nahaja Elizabetin neprecenljivi zaklad?

Kaj boš naredil z njim, če ga najdeš? Boš upošteval voljo svetnice Elizabete in ga uporabil v plemenite namene ter ohranil mir v mestu, nad katerim bdi Elizabetin duh in ki slovi kot mesto Glasnik miru?

Si vreden te posebne časti, da prav ti najdeš to bogastvo?

Večje skupine ali …

Če je termin, ki ga želite rezervirati, zaseden in ne morete priti v kakem drugem terminu, pokličite na 02 88 12 115. Včasih znamo pričarati tudi nemogoče. 🙂

Cena

Cena obiska sobe je 72€ (2-4 osebe) doplačilo 18€ za dodatno osebo.

Več informacij: https://slovenjgradec.escape-room.si/elizabetin-zaklad/

Vir: Turistična pisarna Slovenj Gradec