Sneg in veter lomita drevje, zaprta je cesta Črna – Sleme

Prvi sneg letošnje zime na Koroškem je poleg višje ležečih predelov pobelil tudi doline. Tam pa že povzroča težave, popolna zapora je na cesti med Črno na Koroškem in Slemenom.

Na več lokacijah na Koroškem je močan sneg povzročal podiranje dreves in posledično oviran promet. Težave so bile na relaciji med Podvelko in Ribnico, med Prevaljami in Šentanelom, v Šmiklavžu pri Slovenj Gradcu in na cesti med Črno na Koroškem in Slemenom. Slednja je zaradi snegoloma in vetroloma popolnoma zaprta, kot pravi Aleksander Celan iz podjetja VOC Celje, drevesa serijsko padajo na cestišče. »Dokler se razmere ne umirijo, je zaprtje ceste najboljša rešitev za varnost naših ljudi in za promet,« je dejal Celan.

Medtem, ko v nekoliko višje ležečih predelih, kot sta Šentanel in Sleme, vremenske razmere povzročajo preglavice, pa na glavnih koroških prometnicah ni posebnosti. Iz Policijske uprave Celje sporočajo, da so ponoči na zasneženem Mislinjskem klancu in okolici policisti poskrbeli za izločanje tovornih vozil iz cestišča, promet pa trenutno tam poteka tekoče.

JP