Smučišče Poseka na Ravnah navdušuje staro in mlado, od blizu in daleč, podnevi in ponoči

Letošnja smučarska sezona 2021/2022 velja za eno najboljših sezon v zadnjih letih na smučišču Poseka, saj za smučanje vladajo vrhunske razmere. Kot pravi Tim Kolar-Erat iz oddelka za turizem in mladino ter tudi nadzornik na smučišču: “Sezono smo odprli 26.12.2021, trenutno smo našteli že več kot 60 smučarskih dni, našteli pa smo tudi rekordno veliko smučarjev, tako domačih rekreativcev, tekmovalcev, kot tudi mladih, ki k nam prihajajo v šolo v naravi.

 

Letos gostimo kar 8 šol v naravi iz celotne Slovenije, ki pri nas koristijo celotno ponudbo športnega centra, kot tudi ostale prostočasne aktivnosti. V začetku leta smo sprejeli prve šole, zaključimo pa v sredini meseca marca. Za šolarje organiziramo tečaj smučanja, kopanje v pokritem bazenu športnega centra, sprehode v okolico, kino predstave, ogled mesta in še in še. Prednost našega smučišča je njegova edinstvena lega, saj se nahaja v središču športnega centra, le streljaj od centra mesta. Gostje, ki pridejo od drugod, so nastanjeni so v bližnjem mladinskem hotelu Punkl, ki je zasnovan kot nizkoenergijska lesena gradnja. V prvih dveh mesecih tega leta je zasedenost objekta skoraj 90 odstotna, poleg šol v naravi smo z ugodnimi, paketnimi turističnimi ponudbami privabili številne goste iz drugih delov Slovenije, kot tudi iz Hrvaške, Srbije, Avstrije, ki so svoje navdušenje nad Ravnami in Koroško potrdili s ponovno rezervacijo počitnic v poletnih mesecih in prihodnjo smučarsko sezono.

Kljub skromnim snežnim padavinam v letošnji sezoni (snežilo je le 2x, konec leta 2021), je smučišče opremljeno z najsodobnejšimi topovi in žirafami za dodatno zasneževanje, na roko pa so nam šle tudi temperature, ki so se gibale večino časa pod lediščem. Z razsvetljavo pa je poskrbljeno tudi za nočno smuko, ki jo nudimo vsak dan od torka do sobote od 17-20 ure. Poleg glavne vlečnice deluje še otroška vlečnica s smučarskim poligonom za najmlajše in tiste, ki se šele učijo smučanja.
Poskrbljeno pa je tudi za dodatno gostinsko ponudbo, saj je letos zaživela tudi Hiša Poseka ter zimsko-letna terasa, kjer se bodo izvajale številne prireditve in kjer se lahko gostje okrepčajo.

Dnevne vozovnice so med najnižjimi v Sloveniji, z dodatnimi ugodnostmi pa želimo na smučišče privabiti vse starostne skupine obiskovalcev, tako lokalcev, kot tudi gostov iz drugih delov Koroške in Slovenije kot tudi iz tujine.
Ob smučišču je zrasel tudi novi doživljajski park Poseka za otroke, z manjšim zipline-om. Oba prideta v poštev v poletni sezoni, v kateri bomo stavili na gorsko kolesarjenje. V ta namen bomo na vlečnico namestili nova držala za gorska kolesa, ob smučišču pa nameravamo postaviti še ptičje opazovalnice«.

Vabljeni na Ravne, na Poseko, pozimi in v vseh letnih časih.